top of page

3x online tweedehands designer outfits: dé festivalhack, Gucci-slangen en parachute pants

Kan je garderobe wel een frisse wind gebruiken? Laat dan alles uit je handen vallen, want er staat een selectie tweedehands designer-items op je te wachten! In het online paradijs aan tweedehands kleding is het vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Het ene item oogt te versleten en het andere is niet 'cool' genoeg. Bovendien zijn de echte parels – ondanks het 'tweedehands'-label – nog steeds onbetaalbaar. Gelukkig heb ik al deze obstakels weer weten te omzeilen en het kaf van het koren gescheiden. Het resultaat: drie totaal verschillende looks waar je niet ongezien mee over straat kan. Bekijk ze hieronder en check de productlinkjes van je favoriete items.


Oversized linnen

Koningsdag is achter de rug en bevrijdingsdag staat voor de deur. Ondanks het verwarrend gure weer is het festivalseizoen dus officieel begonnen! De feestjes zijn waarschijnlijk het probleem niet, maar wat trek je in hemelsnaam aan?! Ik help je een handje. Met deze outfit combineer je een festivallook voor (bijna) elke temperatuur. Gooi het bloemige vest van GOLF WANG over het Burberry-overhemd (of andersom) en trek je Moncler-muts ver over je oren als de zon achter de wolken verdwijnt. Het oversized linnen overhemd is een echte festivalhack. Linnen is namelijk dé kameleon onder de kledingmaterialen. Het houdt warmte vast in de kou en zorgt juist voor verkoeling in de bloedhete middagzon. Bovendien kan linnen veel vocht opnemen zónder vochtig aan te voelen. Ciao ciao klotsende oksels! Over een paar maanden – want ik manifesteer zomerse temperaturen – vervang je de witte jeans dus gewoon voor een bikershort of ander kort exemplaar! Het mouwloze vest werkt dan ook nog steeds. Kijk maar naar Tyler, the Creator himself, die zijn zelfontworpen breisel het liefst combineert met een T-shirt, korte broek en hoogopgetrokken sokken.


Tylor, the Creator (Bron: GQ)


Vest – Golf Wang – €127,41

Overhemd – Burberry – €100

Jeans – Wandler – €109

Adidas Gazelle – €85

Hoedje – Moncler – €90


Chique & funky

Dan een chiquere, maar zeker niet minder uitgesproken look. Geel is een van dé kleuren voor komende zomer en eindeloos te combineren. Met roze, blauw, groen, of juist ingetogen kleuren. Voor nu volstaat een combinatie met de klassieke pantalon van Dries van Noten, maar ook voor dit item geldt: met een kort onderkantje maak je er in de zomer gemakkelijk een zonnige look van. De slangachtige Gucci's zijn een échte vondst en maken de look helemaal af: de funky kers op de taart!


Uniqlo x Marni


Shirt – Marni x Uniqlo – €60,40

Pantalon – Dries van Noten – €160,30

Instappers – Gucci – €101,34


Bodywarmer & parachute

Daar is 'ie weer: de streetwear-look! Deze keer een fleece bodywarmer van Stüssy met de broek die je op elke hoek van de straat voorbij ziet komen: de parachute pants. Helemaal van nu, super praktisch én cool. Groene pet erbij voor wat extra kleur en ohja... Vergeet je favoriete sneakers niet!


Stüssy (Bron: Paradeworld)


Bodywarmer – Stüssy – €140

Broek – Maharishi – €100

Pet – Nike – €35


bottom of page