top of page

4x 'Nike Dunk Low' - lanceringen die je niet wil missen

Een geluksmomentje tijdens Blue Monday: dit rijtje ‘Nike Dunk Low’-lanceringen staat ons de komende maanden te wachten. Het iconische Nike silhouet werd in 2002 voor het eerst uitgebracht en is het jongere zusje van de ‘Nike Dunk High’ – ontworpen door Peter Moore in 1985. Na een aantal golven in populariteit bevinden de ‘Dunks’ zich de afgelopen jaren weer in een piek. Het model behoort tot de meest populaire sneakers van het moment en komt in 2023 onder andere uit in onderstaande vier stijlen.


1. Nike Dunk Low 'Chicago Split'

De ‘Nike Dunk Low Chicago Split’ kregen we in november 2022 voor het eerst te zien en is uniek door – de naam zegt het al – de ‘gesplitste details’. Het model is uitgevoerd in rood-wit leer met zwarte details in het logo en de rubberen zool. In zowel de ‘Swoosh’ op de zijkant, het hiellogo, als het tonglabel komt de ‘splitsing’ terug. De ‘Nike Dunk Low Chicago Split’ komt in de loop van dit jaar uit via Nike en geselecteerde retailers voor ongeveer 102 euro.


2. Nike Dunk Low ‘Glow in the Dark’

Fel, feller, felst! Met dit fluoriderende, gifgroene paar ben je niet te missen. De zwarte ‘Swoosh’, het neonoranje hieldetail en de witte zool, veters en tong contrasteren met het oogverblindende groene leer. Dankzij het ‘glow in the dark’-element ga je zelfs ’s nachts niet ongezien over straat. Ook dit model zal voor ongeveer 102 euro verkrijgbaar zijn en wordt later dit jaar gelanceerd door Nike en geselecteerde retailers.


3. Nike Dunk Low 'Remastered'

Met ‘Nike Dunk Low Remastered’ steekt Nike, de Dunks in een gedeconstrueerd jasje. De stijl komt in twee kleurstellingen en heeft een basis van mesh, gladleren overlays en een gewatteerde tong met open zijkanten. Het blauwe paar bestaat uit twee tinten: het mesh is uitgevoerd in licht ‘University Blue’ en de gladleren panelen zijn ‘Deep Royal Blue’. Het blauwe geheel rust op een rubberen zool in een zachte kokoskleur. De tweede kleurstijl – ‘White Gum’ – oogt meer clean. Zo heeft het witte bovenwerk minieme kleurverschillen en is de zool uitgevoerd in een zachtbruine kleur. De enige opvallende elementen zijn de lichtgroene voering en een subtiel zwart logodetail op de tong. De ‘Nike Dunk Low Remastered’ in ‘Blue’ en ‘White Gum’ komen in de lente uit voor ongeveer 111 euro via Nike en geselecteerde winkels.


4. ‘Nike Dunk Low Salmon Toe’

De ‘Nike Dunk Low Salmon Toe’ maakt treffend gebruik van color blocking: hoewel de tinten ‘Light Menta’, ‘Game Royal’ en ‘Salmon’ een contrasterend kleurenspel laten zien, vormen ze tegelijkertijd een kloppend geheel. De kleurvlakken zijn bedekt met een beige ‘Swoosh’ en worden ondersteund door wit-blauwe zolen. Ook dit uitgesproken paar wordt in de loop van dit jaar door Nike gelanceerd.

bottom of page