top of page

8x de balaclava - dé must-have voor deze winter en het perfecte kerstcadeau

Met het eerste natuurijs op de plas en een vervroegde wekker om de autoruit te krabben kunnen we niet langer om de winter heen. Gelukkig bestaan er – naast cut-out tops en transparante stoffen – ook trends die wél goed bij de kou passen. De balaclava is een van onze favorieten: een multifunctionele muts die niet alleen je hoofd, maar ook je nek – en soms zelfs een deel van je gezicht – warm houdt. Hét accessoire voor deze winter en een perfect kerstcadeau. Wij maakten een lijstje met 8 favorieten in verschillende prijsklassen en stijlen.


1 – Jacquemus

Allereerst de ultrazachte 'La Cagoule Casquette' van Jacquemus. Het exemplaar zorgt voor extra geborgenheid dankzij de klep en is verkrijgbaar in een selectie prachtige kleuren (waaronder paars – dé modekleur van dit seizoen). Geen koopje, maar je bent wel verzekerd van een echt statement piece.


Jacquemus - €195


2 – Low Classic

Dan een neutrale balaclava van het Zuid-Koreaanse merk Low Classic. De mohair wol zorgt voor een zachte, fijne kwaliteit en veel warmte. Liever eerst passen? Deze muts is ook verkrijgbaar bij Velour Amsterdam.


Low Classic - €189,95


3 – Loewe

De 'Heart balaclava' van Loewe is er een voor de uitpakkers – wat betreft stijl én budget. De wollen muts met hartvormige cut-out gaat voor maar liefst 250 euro over de toonbank.


Loewe - €250


4 – Marni

Het laatste high-end item op ons lijstje is van Marni. Zoals we van het merk gewend zijn, gaat het om een uitgesproken, kleurrijk exemplaar met opvallende details. De handgemaakte stiksels zorgen voor een 'gerepareerde look'.


Marni - €395


5 – The North Face

De 'Whimzy Powder-Capuchon' van The North Face is een oversized ontwerp met verstelbare trekkoorden en een slimme keuze als je op skivakantie gaat. Zo is de muts voorzien van een beschermende 'sneeuwvanger' en gemaakt van gerecycled fleece.


The North Face - €40


6 – Arket

Toch liever wol? Deze grofgebreide balaclava van Arket bestaat voor de helft uit mohair en is verkrijgbaar in dit speelse streepjespatroon, effen rood en lichtroze.


Arket - €59


7 – Weekday

Met de 'Bell Balaclava' van Weekday zit je altijd goed. De kleine opening zorgt namelijk niet alleen voor optimale bedekking, maar maakt ook dat je het model kan omvouwen tot beanie.


Weekday - €18


8 – Monki

Last but not least: de fijngebreide balaclava van Monki. Hoewel deze zachtgroene onze persoonlijke favoriet blijft, is de knalrode variant ook van harte welkom onder onze kerstboom.


Monki - €18

bottom of page