top of page

A$AP Rocky vertelt Zane Lowe over 'Same Problems', het vaderschap en zijn nieuwe album (video)

A$AP Rocky ging met Zane Lowe in gesprek op Apple Music 1. Hij deelde de oorsprong van zijn nieuwe track ‘Same Problems’, kondigde zijn nieuwe album aan en vertelde over de samenwerkingen met Miguel, Tyler, The Creator, Lil Yachty en Thundercat. Ook het vaderschap en zijn trots voor Rihanna bleven niet onbesproken. Lees hieronder een aantal passages van A$AP Rocky en bekijk het volledige interview onderaan de pagina.Over de nieuw track ‘Same Problems’:

“Ik denk dat ik wroeging voelde. Ik denk dat ik het lot voelde. Ik denk dat ik ook een gevoel van schuld had, want elke keer dat we iemand in onze gemeenschap verliezen, hebben we allemaal – vooral ik – een gewoonte om dingen te zeggen als: ‘Het is een zooitje. Het is fout. Waarom gebeuren dit soort dingen?' . . . Ik heb nooit echt de tijd genomen om te begrijpen dat ik onderdeel van het probleem was, omdat ik bijdroeg aan dat soort teksten. Zonder al te veel te prediken, wilde ik het anders belichten door niet alleen maar opschepperig en flamboyant te zijn. . . . Ik wilde mezelf uitdrukken en vertellen hoe ik me voelde zonder te prediken. En ik denk dat we ons allemaal kunnen relateren. We hebben allemaal dezelfde problemen.”


Over het nieuwe album:

“Oh, het komt eraan. Absoluut. Oh, het komt eraan. Het is af en we zijn net bezig met de afwerking. Het komt zeker. Ik denk dat we allemaal tijd nodig hebben om te groeien. Ik denk dat het voor artiesten zinloos is om muziek uit te brengen als ze geen brandstof of geen onderwerp hebben. Soms moet ik een beetje leven om je het juiste onderwerp te geven om mijn ervaringen over te brengen. De nieuwe ‘stuff’ is ‘ik’ die kwetsbaar is, zonder filter, en het is precies waar ik nu ben, in mijn fase. . . . Ik denk dat mijn perspectief een beetje verouderd is. Het is als goede wijn, en ik begin me meer bewust te worden van dingen waar ik me niet bewust van was, dingen die ik negeerde, en veel dingen waar ik onwetend over was. Ik ben meer bewust.”


Over Rihanna's Super Bowl Halftime Show:

“Oh man. Ik ben net zo enthousiast als jullie, zo niet meer. Ja, ik ben super enthousiast. Dit is enorm. Dit is ongelofelijk. Ik ben zo blij dat mijn vrouw weer muziek maakt en weer naar buiten treedt. Het is gewoon ongelofelijk. Vooral voor ons beiden, het is een goed jaar voor ons allebei om meer actief en ‘out there’ te zijn. Maar de Super Bowl is enorm . . . ze gaat het brengen, man. Ik ben enthousiast. Ik ben enthousiaster dan ieder ander, echt waar.”


Over psychedelica:

“Ik denk dat ik veranderd ben rond de tijd dat ik psychedelica begon te gebruiken en mijn derde oog opende – LSD – rond dat album. Dat is, denk ik, toen ik begon te... Er ontstond iets en ik probeer me meer bewust te zijn van mijn omgeving en wat ik bijdraag. Ik denk dat dat een ‘shift’ was naar meer creativiteit. Dat was het pad dat in insloeg.”


Over zijn debuutalbum ‘Long. Live. ZSM’:

“Ik vind het mooi omdat het het onwetende is. We wisten niet waar we heengingen. . . . De reis en het niet weten, de spanning van het niet weten. Ik denk dat de sensatie daarvan je in staat stelt om de wereld als je canvas te behandelen. Dat is wat ik er leuk aan vind, denk ik. Maar er komt een punt dat je ouder wordt, wakker moet worden en moet beseffen dat je een verantwoordelijkheid hebt, vooral als er mensen zijn die naar je opkijken en ernaar streven om te zijn zoals jij.”


Over zijn ervaring met het vaderschap:

“Het is zo onverklaarbaar. Het is gewoon een van die dingen. Ik ben nu lid van onze club, net als de vaderclub. Je ziet een vader, je ziet mij. Ik speel door, ik ben nu een echte vader. ‘Out there’ zijn en werken en creatief zijn – nu ik vader ben geeft het me meer energie om na te denken en dingen als een spons op te nemen, omdat ik een heel ander perspectief heb. Maar eerlijk gezegd helpt het je om naar huis te gaan, naar je familie, naar je baby. En ik kan het niet eens uitleggen, man. Je komt elke dag thuis in de hemel. Ik ben zo dankbaar. God is goed, man.”Of luister het gesprek via Apple Music.


bottom of page