top of page

'A Perfect Day' tekenshow keert aanstaande september terug in Amsterdam

Van 23 september t/m 2 oktober vindt de derde editie van 'A Perfect Day' plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Naast 400 werken die te zien zullen zijn, mogen bezoekers ook deelnemen aan een uitgebreid programma. Bezoekers kunnen die dag workshops verwachten tijdens het avondprogramma voor alle leeftijden. Tijdens het programma zal de menselijke gevoeligheid blootgelegd worden.

A Perfect Day Tekenshow

Tijdens de tekenshow zullen meer dan 50 (inter)nationale kunstenaars met hun werk laten zien hoe divers levens kunnen zijn. Van 23 september tot en met 2 oktober zal de derde editie van 'A Perfect Day' tekenshow plaats vinden op nieuw gekozen locatie genaamd ‘Door Open Space’ op de NDSM-werf in Amsterdam.


Overtuigd van het het concept

Corine Haitjema, Olga Scholten en Paul Faassen zijn met dit initiatief gekomen. De eerste editie kwam voort uit de expositie ‘Lots of Things Like This’, samengesteld door Dave Eggers in de Apexart Gallery in New York. Daar presenteerde Scholten één van haar eigen werken, waarbij ze overtuigd raakte dat dit concept naar Nederland gehaald moest worden met het doel om deze vorm van tekenkunst een groter podium bieden. Een tekenshow laat een grote diversiteit aan werk zien uit de autonome en toegepaste kunsten en het werk van tekenaars die alleen op social media te zien zijn


Groter dan ooit

Kunstenaars zoals Bas Kosters, Liana Finck, Nedko Solakov, Soufiane Ababri, Lily van der Stokker, Kamagurka, Grace Miceli, Rogier Roeters, Benoît van Innes en Jip van den Toorn belooft deze derde editie groter dan ooit te worden. De instalatie van David Shrigley zal ook voor het eerst te zien zijn in Nederland. Hiermee toont 'A Perfect Day' ook een andere kant van zijn werk. Met de installatie Life Model II (2016), roept Shrigley vragen op over hoe we het menselijke lichaam zien.


©Bas Kosters

Avondprogramma

elk een avond voor hun rekening, waarin niet geschuwd wordt om al het menselijke in zijn ongemakkelijke pracht eens even lekker door te nemen. Want wie voelt zich nou nooit een wandelend taartdiagrammetje?


bottom of page