top of page

Als je van 'echte' R&B houdt moet je zeker deze EP van Dixson checken (video)

Bijgewerkt op: 5 mrt. 2021


Luister je graag naar legendarische R&B-zangers als Maxwell, D'Angelo, Musiq Soulchild en Bilal? Dan moet je de afgelopen vrijdag uitgebrachte EP 'DARLING' van Darius Scott a.k.a. Dixson zeker even luisteren. Onlangs ondertekende Dixson - die maar liefst elf (!) instrumenten bespeelt - een contract bij Jay-Z's Roc Nation. Na jarenlang gewerkt te hebben als producer en vocaal arrangeur voor artiesten als Pharrell Williams, Change The Rapper, Vice Mensa en Justin Bieber is het nu de tijd om zelf op de voorgrond te treden.


Geïnspireerd op het echte leven

De EP bevat zeven nummers waarop Dixson laat horen waar hij ook vocaal toe instaat is. Zowel in het hoge als het lage, zingt de man spat zuiver en is een genot voor de ‘echte’ R&B liefhebber. Geïnspireerd door zijn levensgebeurtenissen, heeft hij al zijn werk zelf geschreven en geproduceerd. Zo ook de eerder uitgebrachte singles als 'Summertime.Fin', 'Aura' en "BIG BRAVE MAN", een lied opgedragen aan zijn overleden vader.

The Voice

De toen nog 23-jarige muzikale alleskunner uit Texas (Dalles) deed in 2015 mee aan NBC's The Voice in het team van Pharrell Williams met wie hij een sterke band opbouwde. Beide delen de passie voor produceren en na het verlaten van de show heeft Dixson onder andere bijna de helft van Change The Rapper's album 'The Big Day-project' geproduceerd. Onlangs werkte Dixon nog als vocale arrangeur voor Justin Bieber akoestische versie van de hit 'Holy'.


Volg de CreativeByNature Playlist op Spotifybottom of page