top of page

Amsterdam Museum zet kunstenaars in de spotlight: Tja Ling Hu (video)


Tja Ling Hu (34) is een illustrator en beeldend kunstenaar die met haar gedetailleerde en persoonlijke tekeningen een intiem portret laat zien van haar Chinese wortels en familie. Tja Ling is de volgende in een serie video's waarmee het Amsterdam Museum de kunstenaars van de tentoonstelling Refresh Amsterdam in de spotlight zet. Haar familie emigreerde in de jaren zeventig vanuit China naar verschillende plekken in Nederland. De tekeningen hielpen de in Gorinchem geboren en Rotterdam woonachtige Tja Ling om opnieuw contact te maken met haar Chinese achtergrond. In de video licht ze haar werk toe en verteld ze over haar perspectief op de stad en wat het thema 'Sense of Place' voor haar betekent.


Refresh Amsterdam

Bij het tweejaarlijks initiatief 'Refresh Amsterdam' van het Amsterdam Museum geven 25 hedendaagse kunstenaar hun visie op grootstedelijke thema’s.

Amsterdam Museum

365 Dagen per jaar neemt het Amsterdam Museum je mee op reis door de stad en de tijd. Duizenden kunstwerken en voorwerpen vertellen samen het verhaal van Amsterdam. Van de vroege Middeleeuwen via de 'Gouden Eeuw’ tot het Amsterdam van vandaag.

bottom of page