top of page

Amsterdam Museum zet kunstenaars in de spotlight: Kevin Osepa (video)

Bijgewerkt op: 9 apr. 2021


Kevin Osepa (27) is de eerste in een serie aan video's waarmee het Amsterdam Museum de kunstenaars van de tentoonstelling Refresh Amsterdam in de spotlight gaat zetten. De beeldend kunstenaar - werkend met film en fotografie - is geboren en getogen op Curaçao en nu woonachtig in Nederland. Zijn werk draait om zijn identiteit en de Afro-Caribische identiteit in een postkoloniale wereld. In de video licht hij zijn kunstwerk 'Kloof' toe en verteld hij over zijn perspectief op de stad en wat het thema 'Sense of Place' voor hem betekent.


Kloof

Zijn nieuwe filmwerk ‘Kloof’ is gebaseerd op zijn jeugdherinneringen aan deze historisch beladen plek op Curaçao en op gesprekken met eilandbewoners."Mijn werk gaat over de Kloof, dat is een straat van ongeveer 300 meter op Curaçao aan de westkant. Dat is een plek waar de bomen naar elkaar toe groeien en het is ook een plek dat veel spookverhalen en geestverhalen kent", aldus Kevin Osepa


Refresh Amsterdam

Bij het tweejaarlijks initiatief 'Refresh Amsterdam' van het Amsterdam Museum geven 25 hedendaagse kunstenaar hun visie op grootstedelijke thema’s.


Amsterdam Museum

365 Dagen per jaar neemt het Amsterdam Museum je mee op reis door de stad en de tijd. Duizenden kunstwerken en voorwerpen vertellen samen het verhaal van Amsterdam. Van de vroege Middeleeuwen via de 'Gouden Eeuw’ tot het Amsterdam van vandaag.
bottom of page