top of page

Audio Obscura viert 10-jarig jubilieum & reist met muziekevenementen de Nederlandse grens over

Audio Obscura trapt het tiende jubileumjaar af met grootse plannen. Het grensverleggende collectief organiseert sinds 2013 evenementen op de meest unieke locaties van Amsterdam. Dit jaar gaat de organisatie voor het eerst de Amsterdamse en Nederlandse grenzen over en kondigt een bijzonder evenement aan om dit te vieren.


Beeld: Audio Obscura


Grootste legendes & veelbelovende nieuwkomers

De evenementen van Audio Obscura zijn een van Europa's meest geprezen elektronische muziekevenementen. Geen droom was te groot voor het decor: Audio Obscura nam een aantal van de meest toonaangevende locaties van Amsterdam over, waaronder het Rijksmuseum, Amsterdam Centraal Station, de G-Star RAW Headquarters, The Loft in de A'DAM Toren, de Gashouder en het Muziekgebouw. Deze locaties – die normaliter niet toegankelijk zijn voor feestgangers – hebben onderdak geboden aan de grootste legendes ter wereld en de meest veelbelovende nieuwkomers van het afgelopen decennium, waaronder Adriatique, Peggy Gou, Underworld, Charlotte de Witte, Joris Voorn en Solomun.


Over de Nederlandse grenzen

Door grote namen samen te brengen met nieuw en opkomend talent, heeft de organisatie een serieuze stempel gedrukt op het Amsterdamse nachtleven. Dit succes wil Audio Obscura verder uitbreiden door in 2023 officieel de Nederlandse grenzen over te gaan. De details blijven nog even geheim, maar op 11 januari vindt er een grootse aankondiging plaats. Eén ding is zeker: fans kunnen dezelfde vooruitstrevende visie verwachten op prachtige locaties over de hele wereld.


Beeld: Audio Obscura


SORA in de Gashouder

De Covid-pandemie bood Audio Obscura tijd en ruimte om na te denken over hoe de organisatie zijn concepten verder konden uitbreiden en ontwikkelen. Dit leidde onder andere tot een aantal livestreams met hoogwaardige productie, die zowel online als tijdens ‘Social Distance Sessies’ in de bioscopen van Pathé te zien waren. Ook de oprichting van ‘Unfold.art’ – Audio Obscura’s nieuwe audiovisuele concept – kwam voort uit deze periode vol met brainstormsessies. Tot en met 5 februari is de eerste audiovisuele kunstinstallatie van Unfold.Art – ‘SORA’ – te bezoeken in de Gashouder. Lees hier meer over SORA en de rave die op 28 januari plaatsvindt te midden van het enorme kinetische lichtkunstwerk. Na het succesvolle openingsevent op 6 januari onthulden Unfold.art en Audio Obscura een internationale uitbreiding van de serie. Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten staan als eerste op de planning.


Beeld: Unfold.art

bottom of page