top of page

Banksy's 'Love is in the Air' wordt verkocht als 10.000 afzonderlijke NFT's

Bijgewerkt op: 5 jan. 2022


Banksy's iconische 'Love is in the Air' -schilderij wordt verdeeld over 10.000 NFT 's. Particle, een non-fungible tokens-platform dat mede is opgericht door voormalig Christie’s naoorlogse en hedendaagse kunstvoorzitter Loïc Gouzer, heeft onlangs aangekondigd dat het schilderij het eerste stuk is dat ze zullen fractioneren en veilen.


1500 dollar per stuk

Particle kocht het schilderij eerder dit jaar op een Sotheby's-veiling voor 12,9 miljoen dollar en zal het schilderij opdelen in 10.000 secties van 100 bij 100. Elk van de stukken zal een uniek deel van het schilderij zijn. Verzamelaars kunnen een sector van digitale kunst op Particle kopen voor ongeveer 1.500 dollar per stuk. Daarna zal Particles secundaire markten betreden op andere NFT-platforms, waar de prijzen naar verwachting zullen stijgen als gevolg van de waarde van de stukken. Kopers kunnen hun partikels niet kiezen omdat ze willekeurig worden toegewezen.


In een recente verklaring zei Gouzer: "Banksy heeft de kunstwereld op zijn kop gezet. Hij is algemeen beschouwd als een van de meest iconische makers van de 21e eeuw. Zijn gedurfde, humanitaire karakter en een sterke overtuiging dat kunst voor iedereen zou moeten zijn, weerspiegelt de missie van Particle, waardoor dit meesterwerk symbolisch is om op dit platform te lanceren."

Non profit Na de veiling van Love is in the Air, zal Particle Foundation, een non-profitorganisatie, het daadwerkelijke kunstwerk en 1% van de deeltjes ontvangen, zodat het een "beschermende scherf" zou kunnen zijn en dat het ervoor zorgt dat niemand dat specifieke gedeelte van het schilderij kan claimen. De stichting verzekert dat ze het fysieke stuk nooit zullen verkopen: "Het hele punt van dit project is om de grootste collectie ter wereld te bouwen, digitaal eigendom van de gemeenschap en fysiek bewaard door de stichting."

De eerste verkoop voor Love is in the Air begint op 10 januari en loopt tot 14 januari.bottom of page