top of page

Beeldmakers Brian Elstak en Hedy Tjin vragen aandacht voor sikkelcelziekte met nieuw boek

Bijgewerkt op: 4 apr. 2021Enig idee wat sikkelcelziekte is? Om meer aandacht te vragen voor de erfelijke bloedziekte hebben beeldmakers Brain Elstak, Hedy Tjin en copywriter Zindzi Zevenbergen de handen ineengeslagen. Het resultaat: een uniek kinderboek 'Lennox en de gouden sikkel' met prachtige tekeningen dat vanaf april 2021 in de winkels ligt. Pre-orderen kan via bol.com


EEN UNIEKE STIJL

Beide beeldmakers zijn regelmatig terug te vinden in de landelijk kranten (o.a. Volkskrant) en tijdschriften. Brain Elstak (winnaar Zilveren Penseel 2018) en Hedy Tjin hebben ieder een bijzondere eigen stijl. Waar Brain vooral gebruikt maakt van schetsmatige illustraties met waterverfkleuren, maakt Hedy gebruik van viltstift in kleurrijke volvlakken. Die combinatie van stijlen vormt een uniek geheel in het boek.


RUIM EEN JAAR AAN GEWERKT

Voor Zindzi Zevenbergen is het haar debuut als schrijfster. Ze schrijft over dit project op haar Instagram: "Al ruim een jaar ben ik met dit bijzondere project bezig. Het idee: een boekje om meer aandacht te creëren voor sikkelcelziekte. Het resultaat: een supertof kinderboek met prachtige tekeningen, over de elfjarige Lennox, z’n vader en het Onzichtbare Ziekenhuis. Extra bijzonder omdat Lennox en z’n vader echt bestaan.


LENNOX EN DE GOUDEN SIKKEL

Lennox is een jongen van elf. Hij weet dat zijn vader zo nu en dan naar het Onzichtbare Ziekenhuis moet, maar waarom? Als hij op een dag het gelukshangertje, in de vorm van een gouden sikkel, vindt dat zijn vader altijd om zijn nek heeft en nooit af doet, besluit hij samen met zijn vriendinnetje Aya zijn vader te verrassen in het ziekenhuis waar hij die dag een afspraak heeft. Maar als hij daar eenmaal aankomt, blijkt hij de hanger onderweg verloren te zijn…


Het boek is ontwikkeld in samenwerking met IXL, een organisatie die streeft naar meer bekendheid van sikkelcelziekte. 19 Juni is het Wereld Sikkelceldag.


bottom of page