top of page

Bekijk de volledige trailer van Disney's 'The Little Mermaid' met Halle Bailey (video)

Tijdens de Oscaruitreiking van afgelopen zondag was het zover: Disney onthulde de volledige trailer van ‘The Little Mermaid’. Halle Bailey – die zeemeermin Ariël speelt – en Melissa McCarthy – die als Ursula op het witte doek verschijnt – betraden het podium om de video aan te kondigen. “Het is zo’n eer geweest om in de iconische rol van Ariël te stappen”, deelde Bailey trots.


Melissa McCarthy & Halle Bailey (Bron: Consequence of Film, ABC)


Sprookje uit 1837

Als kijker word je met het dramatische begin van de trailer direct het scherm ingezogen. Het schip van prins Eric komt in een storm terecht. Dat mondt uit in een schipbreuk, maar zeemeermin Ariël redt het leven van de prins en brengt hem aan land. Als je de originele animatiefilm uit 1989 gezien hebt, krijg je wellicht een vermoeden waar dat heengaat… En dat vermoeden klopt! Want de nieuwe Disneyfilm is een moderne versie van die film en vindt zijn oorsprong in het sprookje ‘De Kleine Zeemeermin’ van de Deense schrijver Hans Christian Andersen uit 1837.


Grote namen

Bailey en McCarthy krijgen tegenspel van grote namen, waaronder Javier Bardem (als Koning Triton, de vader van Ariël), Jonah Hauer-King (als Prins Eric) en Art Malik (als Grimsby). Noma Dumezweni speelt een personage dat je nog niet eerder gezien hebt. ‘Queen Selina’ is haar naam en is voor de nieuwe Disneyfilm aan het script toegevoegd.


'The Little Mermaid' is vanaf 26 mei 2023 in de bioscoop te zien. Bekijk de officiële trailer hieronder.bottom of page