top of page

Big Sean benoemd tot Creative Director bij de Detroit Pistons


Een functie krijgen bij de club waar je van kleins af aan al fan van bent is voor velen een droom. Zo ook voor Sean Michael Leonard Anderso beter bekend als Big Sean. Gisteren werd die droom voor hem werkelijkheid en maakte hij bekend op zijn Instagram dat hij benoemd is tot Creative Director of Innovation bij het NBA-team Detroit Pistons. In zijn nieuwe rol zal Sean de creatieve strategie ontwikkelen voor alle off the court initiatieven van de Pistons. Denk hierbij aan onder andere het ontwerpen van merchandise en het bedenken van PR-activiteiten tijdens de wedstrijden.

Een droom die uitkomt

De in Santa Monica geboren rapper verhuisde toen hij twee maanden oud was naar Detroit en is fan geworden van de stad en van de Bad Boys (vanwege de soms harde overtredingen werden de Pistons ook wel de Bad Boys genoemd). Inmiddels is zijn Don Life-logo - bekend van zijn gelijknamige track met Lil' Wayne - ook al gesignaleerd op de trainingsshirts van de spelers."Het is een droom die uitkomt en eer om aan de slag te gaan met de iconische Detroit Pistons", zei Sean.“Ik ben opgegroeid in de stad waardoor ik natuurlijk fan ben geworden van de Bad Boys. Ik had vroeger al een poster van Grant Hill op mijn kamer hangen en in 2004 heb ik ze de NBA-titel zien winnen. Die overwinning inspireerde de gehele stad Detroit. Ik kijk er naar uit om op creatieve wijze bij te dragen aan hun 'legacy' door middel van sport, kunst en natuurlijk muziek.De kracht van sport en entertainment

Pistons-eigenaar Tom Gores heette Sean welkom in de Pistons familiy. “Sean is een ervaren artiest, filantroop en ondernemer. Nu ik tijd met hem en zijn gezin heb doorgebracht, weet ik hoezeer hij om de stad Detroit geeft. We delen een gemeenschappelijke wens om de kracht van sport en entertainment te gebruiken om onze 'community' te verbeteren. We willen een positieve impact maken op het leven van de mensen. Ik ben benieuwd wat we kunnen bereiken door samen te werken."

bottom of page