top of page

Boiler Room Festival komt voor het eerst naar Amsterdam met artiesten als JPEGMAFIA, Juls en Gaidaa

Deze week lanceert Boiler Room voor de eerste keer haar flagship festival in Amsterdam. Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 november vinden er op verschillende locaties in de stad clubnachten plaats met de crème de la crème uit de nationale en internationale DJ-scene. Na Londen, New York en Barcelona volgt nu Amsterdam als host van dit gerenommeerde festival, in samenwerking met Absolut, Ballantine’s, Beefeater, Chivas, Havana Club, Jameson en Martell.

Beeld: Boiler Room


Iedere nacht een nieuwe beleving

Boiler Room heeft het festival zo ingedeeld dat iedere clubnacht een specifieke programmering focus heeft. Donderdag staat volledig in het thema van live R&B, experimentele rap en hiphop met artiesten als JPEGMAFIA, Gaidaa en amapiano-DJ Unruly Phoenix. Vrijdag ligt de focus op ‘bass’: van jungle en dancehall tot drum ‘n bass, met onder andere DJ Coco Bryce en De Schuurman. Zaterdag wordt het festival afgesloten met een avontuurlijk programma van vooruitstrevende muziek uit Nederland en omstreken, in samenwerking met het queer-oriented feest Spielraum. Boiler Room staat voor diversiteit en brengt zoveel mogelijk verschillende subculturen, genres en muzikale scenes in beeld. Met dit festival brengen ze een nieuwe generatie talent naar voren, bestaande uit artiesten en collectieven die de clubcultuur vooruit brengen en bijdragen aan multiculturele uitwisselingen.


Van lokaal naar globaal

Voor het festival heeft Boiler Room de handen ineengeslagen met zeven sterke drank merken waarvan de waarden overeenkomen met die van Boiler Room. Ieder merk heeft zijn eigen stage waar een zorgvuldig gecureerd programma tot leven komt. Zo wordt bij de SYSTEM stage de muzikale diaspora gevierd in samenwerking met Havana Club, en zal bij de Rap Fantasy stage met Martell een selectie smaakmakers uit de hiphopscene optreden. Het doel van de Boiler Room Festivals is om lokale events te organiseren met globale broadcasting. Zo worden alle optredens gelivestreamd en zijn er digitale talks, workshops en films te vinden via de website.


Het is duidelijk dat Amsterdam zich kan voorbereiden op een weekend muzikaal genot en plezier. Kijk voor tickets, updates en livestream links op https://festival.boilerroom.tv/ en geniet mee op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 november.


bottom of page