top of page

Break it Down: Hiphoptalent Sor verloor in 2018 een groot gedeelte van zijn gehoor (video)


Rosario Mussendijk (23) beter bekend als Sor is één van de oprichters van de Amsterdamse hiphopformatie Black Acid. In 2018 verloor de talentvolle rapper plotseling een groot gedeelte van zijn gehoor. Dankzij medicijnen, een gehoorapparaat en een subwoofer-rugzak kon hij toch muziek blijven maken. Na Adje, Cho, Latifa, RBDJan, Bokke8, OSC en Chardy is dit alweer de achtste sessie van het collectief dat moet bijdragen aan hun missie om mensen weer meer waardering te laten krijgen voor lyrics, story telling en levenslessen in de muziek.


ROS wordt SOR

In een interview met Trouw laat de rapper weten zijn naam te hebben veranderd omdat hij niet meer in staat is dezelfde muziek te produceren als vroeger: "Vroeger kon ik van elke beat iets moois maken. Nu klinkt niks echt mooi meer in mijn oren. Daarom werk ik nu liever lang aan de compositie. Ik ben meer met synthesizers gaan werken, die hebben een veel rijker geluid. Eerst zoek ik de juiste synth-akkoorden en dan pas komt de rest: de vocals en de beat.”


Break it down by CONNEKT

CONNEKT is opgericht door jonge creatieve ondernemers die wat wilde toevoegen aan de evenementen branche in de hoofdstad. Ze gebruiken ‘verbinding’ als uitgangspunt en proberen op een innovatieve wijze de consument kennis te laten maken met collectief. Dit resulteerde onder andere in het organiseren van het 'Give Back Kweekvijver Festival' (Ijburgstrand, Amsterdam) in samenwerking met 2Phones en artiesten zoals Adje, Cho, Idaly, Bokoesam en Willy Wartaal.

bottom of page