top of page

Break it Down: Rapper OCS pakte al miljoenen streams nog voor zijn debuut EP uitkwam


Niemand minder dan rapper Adje was eind vorig jaar te zien in de allereerste Break It Down-sessie, een nieuw concept van het Amsterdams collectief CONNEKT. Doel van het format is om mensen weer meer waardering te laten krijgen voor artiesten die zich onderscheiden op het gebied van lyrics, story telling en levenslessen. Naast Adje, Cho, Latifa, RBDJan, Bokke8 heeft nu ook rapper OSC in een zondag online gekomen video zijn opwachting mogen maken.


Miljoenen streams

De Spaans- & Nederlandstalige rapper OSC haalde met zijn unieke eigen sound al miljoenen streams nog voordat hij zijn debuut EP Scofield had uitbracht op 26 februari. De stijl van de rapper - die altijd een bivak muts draagt in zijn clips omdat hij zijn identiteit onbekend wil houden - valt het best te omschrijven als harde gangster love muziek. Hij spit niet alleen bars maar zingt ook op zijn tracks.


Jonge creatieve ondernemers

CONNEKT is opgericht door jonge creatieve ondernemers die wat wilde toevoegen aan de evenementen branche in de hoofdstad. Ze gebruiken ‘verbinding’ als uitgangspunt en proberen op een innovatieve wijze de consument kennis te laten maken met collectief. Dit resulteerde onder andere in het organiseren van het 'Give Back Kweekvijver Festival' (Ijburgstrand, Amsterdam) in samenwerking met 2Phones en artiesten zoals Adje, Cho, Idaly, Bokoesam en Willy Wartaal.Ontdek nieuwe muziek op de CreativeByNature Spotify Playlistbottom of page