top of page

Broederliefde neemt je mee in hun pieken en dalen in documentaire (video)

Bijgewerkt op: 30 dec. 2020


Wat er kan gebeuren als een groep oude voetbalvrienden de muziekstudio induiken, hebben de jongens van Broederliefde de afgelopen tien jaar wel laten zien. Maandenlang volgde programmamaker, Laila Khatiri (FunX), de jongens met als resultaat een prachtige ode aan hun tienjarig bestaan. De documentaire die vandaag is uitgekomen op het Youtube kanaal van FunX geeft een uniek inkijkje - met even unieke oude beelden - in het ontstaan van de groep en hoe ze hun pieken en dalen hebben beleefd.


Succesvolle run

In 2010 doken Emms (Emerson Akachar), Jerr (Jerzy Rocha Livramento), Sjaf (Javiensley Dams), Edson (Edson Cesar) en Mella (Melvin Silberie) de studio in en vormde samen de groep Broederliefde. Na vier jaar lang hard gewerkt te hebben brachten ze in 2014 hun debuutalbum Gevoelig feestje uit. De rest is geschiedenis: een FunX Award, een 3voor12 Award, een MTV Award, uitverkochte optredens in Ahoy en in het stadion van voetbalclub Sparta. Kroon op het werk is toch wel het Nederlandse record voor het langst op nummer één staande album Hard Work Pays Off (2016)


Samen lachen en huilen

Laila is trots op het resultaat en de band die ze met de jongens heeft gekregen."Het is een docu die ik koester door de echtheid van de integere jongens van Broederliefde die mij de afgelopen tijd hebben toegelaten tot hun leven. Voor mij zijn ze muzikale kunstenaars die je op een wereldreis meenemen. We hebben samen gelachen, maar ook tranen gelaten (ik kon het zelf ook niet drooghouden tijdens ons hoofdinterview)."

bottom of page