top of page

Central Cee is het verrassende nieuwe gezicht van Jacquemus

Bijgewerkt op: 29 dec. 2022

Central Cee is het gezicht van ‘Neve World’, de nieuwe wintercampagne van Jacquemus. Eerder dit jaar was hij een van de gelukkigen die een tripje naar Carmargue maakte om – tussen de zoutbergen – Jacquemus’ indrukwekkende show ‘Le Papier’ bij te wonen. Ook is de Londense rapper regelmatig gespot in creaties van het Franse modehuis. Hoewel hij dus overduidelijk groot Jacquemus-liefhebber is, zag menig kenner deze samenwerking niet aankomen. Een verfrissende verrassing in modeland.


Beelden: Jacquemus


De wintercollectie bestaat uit een knallend kleurenpalet van comfortabele items, gemaakt van pluizig, donszacht materiaal. Gehuld in de prachtstukken, en in het gezelschap van een vijftal honden spat Cee van de campagnebeelden.


Beelden: Jacquemus


Gedeeld statement

Simon Porte Jacquemus, hoofddesigner van zijn gelijknamige merk, en Central Cee spraken zich afgelopen jaar beiden openlijk uit tegen homofobie. Zo deelde Porte op Valentijnsdag een kiekje waarop hij en zijn geliefde zoenend in beeld waren. Dat resulteerde in een golf van haatreacties. Hij reageerde direct met de comment “My bag don’t want you” en plaatste deze als post op de Instagram pagina van Jacquemus. Central Cee maakte met zijn virale hit ‘Doja’ duidelijk deze mening te delen. “How can I be homophobic? My bitch is gay”, luidt de eerste zin van de track. In onderstaande verified-video gaat hij in op de songtekst en benadrukt hij zijn afkeer tegen homohaat.


Wetende dat Porte bekend staat om zijn persoonlijke benadering, heeft het gedeelde statement mogelijk een rol gespeeld in de totstandkoming van de samenwerking. Hoe dan ook, de campagne laat de harten van menig mode- en rap-kenner sneller kloppen en brengt de werelden van de Franse Couture en UK Drillrap op een verfrissende, stijlvolle manier samen.


Video: Genius


Vorige week stond Central Cee in de Melkweg als onderdeel van zijn ‘Still Loading World Tour’. Wij waren erbij en maakte deze reportage.


Video: Jacquemus

bottom of page