top of page

Central Cee zet een ijzersterke tweede show neer in de Melkweg

Central Cee stond afgelopen week in de Melkweg met zijn ‘Still Loading World Tour’. De Londense rapper is een van de meest veelbelovende talenten van het moment. Nadat hij in 2020 de switch maakte naar UK drill scoorde hij hit na hit. Zo leverde de singles ‘Day in the Life’ en ‘Molly’ samen al snel 8 miljoen streams op. Die populariteit heeft ervoor gezorgd dat er op donderdagavond niet één maar twee shows uitverkocht waren. “Hoe houdt hij dat vol?”, denk je misschien. Meteen na Cee's opkomst werd het duidelijk: Rappen blijkt zijn tweede natuur.


Cee vertélt zijn woorden

De grootste zaal van de Melkweg – Max – is voor de tweede keer afgeladen vol. Fans die net voor aanvang binnenkomen wurmen zich door de jonge menigte om een goede – lees ‘meest dichtbije’ – plek te bemachtigen. Ook de trappen en balkons zijn gevuld; geluksvogels hangen over de balustrade. Dan – tien minuten na aanvang – verandert de muziek. Een zware bas trilt indringend door de zaal en de spots beginnen sneller en feller te knipperen. Na een korte opbouw klinkt Cee’s stem door de microfoon en een zee van mobieltjes licht op. Iedereen legt vast hoe de rapper zijn show opent met de track ‘Loading’. Hoewel dit de tweede show van de avond is, maakt Cee meteen duidelijk dat hij een ijzersterk optreden gaat neerzetten. Hij is energiek, scherp en treft met zijn Londense accent elk woord van tracks als ‘Ruby’, ‘Commitment Issues’ en ‘Retail Therapy’. Vanaf een afstand is te zien dat de rapper constant oogcontact zoekt met het publiek om zijn verhaal te vertellen. Want dát is wat hij doet: hij rapt niet alleen strak, maar vertélt zijn woorden.Tweede natuur

Cee's fans kennen zijn tracks en rappen vol overgave mee terwijl ze onafgebroken meebewegen op de beat. Na ongeveer twintig minuten besluit het Londense talent zijn podium te delen. “I’ve been doing a lot of shows. I feel I’m little bit low in energy. I’m gonna bring my lil bro on stage.” Als hij dit niet gedeeld had, was zijn vermoeidheid onopgemerkt gebleven. Daarmee wordt nóg duidelijker hoe getalenteerd Cee is. Rappen lijkt zijn tweede natuur. Halverwege krijgt de show een twist als Ashafar wordt uitgenodigd om zijn track ‘Panamera’ te brengen. Hij rent het podium op en geeft alles wat hij heeft. De Melkweg gaat los en Cee geniet zichtbaar van het enthousiasme dat het onverwachte optreden losmaakt. Daarna hervat hij zijn show met onder andere ‘LA Leakers Freestyle’ en de virale hit ‘Day in the Life’. De rapper verliest zijn contact met het publiek geen moment en maakt zelfs een selfie met de telefoon van een meisje op de eerste rij – waarop de zaal gevuld wordt met een ongecontroleerde gil van blijdschap. En dan – als het einde van zijn optreden nadert – wordt ‘Let Me Blow Ya Mind’ van Eve en Gwen Stefani ingestart. De zaal is niet te houden. Iedereen weet wat dit betekent: ‘Doja’ is onderweg. Met deze recente hit sluit Central Cee zijn show krachtig af.
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page