top of page

Check nu de trailer van de aanstaande biopic 'Bob Marley: One Love' (video)

Na biopics van muzikale grootheden als Queen, Elton John en Whitney Houston is het nu eindelijk tijd voor een biopic van misschien wel de meest invloedrijke artiest ooit: Bob Marley. Een officiële releasedatum is er nog niet maar naar alle verwachtingen kunnen we begin 2024 de film in de bioscoop gaan zien. Nog even wachten dus maar wanneer het zo ver is: "one love, one heart, let's get together and watch this Bob Marley movie".
Wie houdt er niet van Reggae?

De man die er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor was dat de wereld kennismaakte met 'reggae', heeft een verhaal wat niet te vergelijken is met welke andere artiest dan ook. Met zijn rastafari geloofsovertuiging die hij doormiddel van zijn muzikale kwaliteiten en looks uitte, werd Robert Nesta Marley een wereldberoemd fenomeen. Ruim veertig jaar na het overlijden van de zanger weet de hele wereld - ongeacht leeftijd - nog steeds wie Bob Marley is. 'Muziek is religie' en er is niemand die dat meer heeft bewezen (en nog steeds bewijst) dan de man die de jaren 70 domineerde met zijn herkenbare stem, ritmes en boodschap die het recept waren van liedjes die 'jong en oud' kunnen meezingen. Want laten we eerlijk zijn: Wie houdt er niet van reggae?!


Robert's boodschap aan de wereld

Door zijn invloed maakte de wereld kennis met de drijfveer achter reggae. Het ging niet alleen om het 'geluid' maar vooral ook om de manier van leven. Marley zong eigenlijk niet eens maar predikte zijn boodschap met behulp van instrumenten. Vrede, harmonie en respect van mens tot mens, ongeacht afkomst of kleur, was altijd de drijfveer achter de muziek die hij maakte. Luister naar liedjes als 'Redemption Song', 'One Love of 'Get Up, Stand Up' en je hoort de essentie van 'wie Bob Marley was en waar hij voor stond'.
De cast van 'Bob Marley: One Love'

Als er één artiest heeft bestaan wiens levensverhaal interessant genoeg is voor een biopic, dan is het Bob Marley wel. De cast van de film bestaat uit bekende en minder bekende acteurs. Bob Marley's karakter zal gespeeld worden door acteur Kingsley Ben-Adir, die bekend werd met zijn rol in de Netflix-serie 'The OA' en in de populaire serie 'Peaky Blinders' in vijf afleveringen te zien is geweest. De vrouw van Marley (Rita Marley), zal gespeeld worden door Lashana Lynch, die bekender is bij het grote publiek door haar rol als nieuwe '007' in de laatste James Bond film ('No Time To Die') en haar rol super-soldate in 'The Woman King'. Nog een bekende naam is Micheal Ward, de man die zijn doorbraak beleefde met zijn rol als 'Jamie' in de Engelse hitserie 'Top Boy'.


De officiële trailer

Of de biopic zal kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen van Bob Marley fans wereldwijd, moeten we afwachten. Wil je alvast een beeld krijgen van wat we begin volgend jaar kunnen verwachten? Check dan hieronder de trailer van 'Bob Marley: One Love'
 

bottom of page