top of page

Chlöe kondigt haar debuutalbum 'In Pieces' aan (video)

Na in de afgelopen twee jaar een reeks singles uitgebracht te hebben, kondigde Chloe Bailey gisteren haar debuutalbum aan. Gehuld in een rode latexjurk deelde de zangeres de titel ‘In Pieces’ via een korte video op Instagram. In maart 2023 komt het album uit.Solocarrière

Chloe’s eerste soloalbum komt na de twee albums die ze met haar zus Halle Bailey maakte: ‘The Kids Are Alright’ uit 2018 en ‘Ungodly Hour’ uit 2020. Sinds dit laatste gezamenlijke project hebben de zussen zich op hun solocarrière gestort. Zo werd vorig jaar bekend dat Halle de hoofdrol speelt in de remake van ‘De Kleine Zeemeermin’ en maakte Chloe – onder haar subtiel aangepaste artiestennaam ‘Chlöe’ – solosingles, waaronder ‘Have Mercy’, ‘Treat Me’, ‘Surprise’ en ‘For the Night’.


Gouden weegschaal

In de aankondigingsvideo draagt Chlöe een gouden weegschaal waarop een mensenhart en een gouden bol elkaar in evenwicht houden terwijl een fragment uit het album klinkt: “Wear my heart on my sleeve. They all say I’m naive. But it’s better than nothing”. In een interview met ‘Essence’ in augustus 2022 vertelde de zangeres over het persoonlijke verhaal dat als rode draad door het soloalbum loopt. "Het is alles wat ik heb meegemaakt, al het afbreken, mensen die me onderschatten; me vertellen dat ik het niet kan - al die dingen zijn in de muziek verwerkt. … Het album gaat over dat ik mezelf oppak en me uit elke kleine plek of ruimte praat waar de wereld me in heeft proberen te stoppen; waar mensen en persoonlijke relaties me in hebben proberen te stoppen; en zelfs ik mezelf. Het gaat over dat ik me daarvan losmaak.”


Bekijk de aankondigingsvideo hieronder en lees meer over Chloe x Halle in dit artikel.


Instagram Chloe Bailey

bottom of page