top of page

Clan de Banlieue’s nieuwe collectie 'a blink of an eye' vertelt een verhaal

Clan de Banlieue, het Rotterdamse streetwear merk, komt deze herfst met een nieuwe Fall/Winter collectie genaamd 'A BLINK OF AN EYE'. De collectie representeert de momenten die gebeuren in een oogwenk, de momenten die karakteriserend zijn en iemands lot bepalen. Het totaal bestaat uit zes verschillende capsules die ieder een deel van een verhaal vertellen. Van een moeilijk begin, tot alledaagse comfort, tot het behalen van een doel: de collectie bevat alle stappen die een ambitieus persoon doorloopt en voorziet de juiste kleding daarbij. Een kledinglijn met een betekenis dus.


SHERPA capsule De Sherpa capsule bestaat uit items gemaakt van een dikke, zachte Sherpa stof. De collectie staat voor het begin van een journey. Alle begin is moeilijk en wordt vaak geconfronteerd met stormen en beproevingen, of je je nu in een bergachtig gebied bevindt of op de straten van een grote stad. Centraal in de lijn staat de Moto Balaclava Hoodie, gemaakt om elke storm te doorstaan. Het FLEUR DE LIS symbool zie je terug in alle stukken uit deze capsule. De collectie verbeeldt een gevoel van anders-zijn en je niet op je plaats voelen. Dit gevoel wordt vaak veroorzaakt door vooroordelen en uiterlijke schijn, terwijl in realiteit juist blijkt dat deze “anderen” dezelfde doelen nastreven. De Fleur de Lis wordt algemeen aanvaard als een koninklijk symbool, het tegenovergestelde van hoe wij onszelf zien. Maar juist door dit symbool toe te eigenen bewijst Banlieue dat niks of niemand onoverwinnelijk is, zelfs niet als je van koninklijken bloede bent.

De GALANTE lijn verwijst naar het beruchte ijshockeyteam Danbury Trashers, en de iconische Galante jersey. De lijn staat voor rebelsheid en het drukken van je stempel. Door de regels te overtreden weet je zeker dat je zal worden herinnerd.


HERITAGE capsule

De Heritage capsule is geïnspireerd op een classic uit onze Spring/Summer ’21 collectie: het HERITAGE tracksuit. Het trainingspak symboliseert een hustle mentality die het najagen van dromen mogelijk maakt, hustle doesn’t happen without movement. Het Heritage trainingsjack combineert comfort en prestatiedrang, de perfecte basis voor een hustle lifestyle.MAJOCCHI capsule De Majocchi capsule is een eerbetoon aan de gerespecteerde Italiaanse textielproducent Majocchi. Het Majocchi jacket is een evolutie van de tactical parka uit een vorig seizoen. Gemaakt van hoogwaardige Majocchi-stof biedt het comfort en luxe voor alledaagse gelegenheden. De capsule vertegenwoordigt nieuwe perspectieven die mensen motiveren tot transformatie en evolutie.

De eindscène van de experience en de collectie illustreert het bereiken van een doel. Het Grime Leather Jacket geeft een gevoel van leiderschap. Het is een item dat iedereen moet verdienen, een doel om met trots te behalen en te dragen.
De Fall/Winter Collection '22 is nu verkrijgbaar in onze winkels in Rotterdam en Amsterdam en op Clandebanlieue.com.


bottom of page