top of page

CreativeByNature x Da Bounce presenteren R&B Talent Stage met o.a. YVES, Sherefa Yorks en Quessswho

Bijgewerkt op: 3 mei

YVES, Sherefa Yorks, Quessswho, Cyra Gwynth en Kyara Shereen. Het zijn vijf talentvolle artiesten die nog meer gezien én gehoord mogen worden. Daarom staan ze zaterdag 27 mei op de R&B Talent Stage van CreativeByNature, gehost door MC Leeroy. Het maakt onderdeel uit van Da Bounce Lifestyle Festival op het Westergasterrein in Amsterdam, dat is opgedeeld in vijf area’s met onder andere muziek, sport, mode, comedy en panel talks.


YVES

De Talent Stage wordt vooral gedomineerd door vrouwen. Maar, ze hebben wel een optredende man in hun midden: Yves. Hij kiest zijn eigen pad in hiphop en gaat volledig op zijn emoties af. Dat uit zich in R&B-rap. Of zoals 3voor12 het in een interview met hem omschrijft: ‘R&B-rap met een hart vol scheurtjes’. Voor zijn laatste EP ‘GODSPEED’ wist hij Winne en Kans te strikken. Met Winne bracht hij een bijzondere op AI gebaseerde video uit van het nummer ‘Forever’, dat ook op zijn laatste EP te horen is. Vorige week bracht Yves zijn nieuwste track 'Blame' uit met een feature van zijn vaste producer 'SHY'. Zijn herkenbare zware stem geeft niet alleen meer diepgang aan zijn teksten, maar complimenteert ook de producties waarop hij zijn kunsten loslaat.

Cyra Gwynth

De Belgische-Nederlandse zangeres met Filipijnse roots begon haar carrière in 2018. Sindsdien heeft ze verschillende projecten en singles uitgebracht waarmee ze een loyale fanbase heeft opgebouwd. Haar sound kan omschreven worden als 'Moody R&B', die ook kwetsbaar is. In 2022 bracht Cyra haar EP 'CONSCIOUS' independent uit. Een open en persoonlijk project waarin ze haar luisteraars meeneemt in haar wereld. Afgelopen april bracht zij haar meest recente single '1+1' uit waarvan je de officiële video hieronder kunt checken.

Sherefa Yorks

Deze bijzondere zangeres is geboren om op te treden. Al sinds haar vijfde timmert Sherefa een de weg en niet zonder resultaat. Haar stembanden én lichamelijke conditie zijn op topniveau. Dat bewees ze in 2019 toen ze in het televisieprogramma DanceSing won met haar miniconcert vol covers van Ariana Grande, Kevin Lyttle, Ed Sheeran en Bruno Mars ft. Cardi B. Haar talent is ook te zien in het theater in de vorm van onder andere ‘Bims showcase – Een Bijlmer Tori’ en ‘Forever Young’.


Sherefa omschrijft haar stijl als een mix van sensualiteit, mysterieus, dansbaar en helend. Op 17 maart dropte Sherefa haar laatste single ‘Te Goed Om Waar Te Zijn’


Quessswho

Afgelopen januari gaf Marqués Durham a.k.a. Quessswho al een onvergetelijk optreden tijdens CreativeByNature’s Gallery Play het Art'Otel en ook nu zal ze te bewonderen zijn op onze Talent Stage. Met haar internationale uitstraling die doet denken aan artiesten als SZA, Jhene Aiko en Summer Walker maakt Quessswho een sterke indruk. Tegelijkertijd laten haar melodieën je terugdenken aan de tijdloze R&B uit de jaren negentig. Twee weken geleden kwam haar laatste video van het nummer 'De Zoveelste Keer' uit.Kyara Shereen

Kyara is een klassieke R&B-zangeres die met haar vocale mogelijkheden doet denken aan 'de groten der aarde'. Beïnvloed door artiesten als Beyoncé, Victoria Monet en H.E.R. zingt ze vol overgave over thema's als liefde, zelfverzekerdheid en women empowerment. Sinds 2016 timmert Kyara aan de weg en dat heeft een aantal prachtige singles opgeleverd. Afgelopen februari van dit jaar kwam eindelijk haar EP 'Essence' uit. Goede muziek is tijdloos en zo klinkt de muziek van Kyara Shereen ook . Haar meest recente video van het nummer 'Royal Cologne' kun je hieronder bekijken.


CreativeByNature R&B Talent Stage

Locatie: Westergasterrein, Amsterdam

Datum: zaterdag 27 mei 2023

Tijd: 15:00 - 16:35

bottom of page