top of page

Da Bounce Lifestyle Festival: hip hop panel talks, optredens, stand-up comedy, R&B-karaoke en meer

Bijgewerkt op: 6 mei

Een speciale sneaker lounge, panelgesprekken over de evolutie van 50 jaar hip hop, R&B-karaoke, basketbalwedstrijden, een roller skate jam, stand-up comedy én optredens van onder anderen Sevn Alias, Cho, Henkie T, La Rouge en Arnhemsgewijs. Het is een hele mond vol, maar staat garant voor een dag om niet te vergeten. Alles komt samen op zaterdag 27 mei als het Westergasterrein in Amsterdam wordt overgenomen door Da Bounce Lifestyle Festival.


28 jaar Da Bounce

Misschien gaat er al een belletje rinkelen bij de naam. De organisatie - die al 28 jaar actief is! - staat bekend om haar jaarlijkse Da Bounce Urban Festival (DBUFF), hét enige filmfestival in Nederland dat zich richt op diversiteit van kleur.


Ook hebben ze door de jaren heen verschillende theaters, waaronder Theater Zuidplein, De Meervaart en Pathé Tuschinski, gevuld met stand-up comedians uit binnen- en buitenland. Daarvan is de Amerikaan Mike Troy, die meeschreef aan onder andere de laatste Netflix special van Chris Rock ‘Selective Outrage’, de vaste host. Hij zal ook ‘Da Bounce Comedy Night’ tijdens het lifestyle festival op 27 mei hosten.


Dit kan je doen

De Westergasfabriek wordt opgedeeld in vijf area’s, omdat er tijdens Da Bounce Lifestyle Festival niet alleen veel te zien, maar ook te doen is. Zo kun je bijvoorbeeld sneakers laten customizen, rolschaatsen huren (voor de beginners is er workshop), een fotografie workshop volgen of je zelfs wagen aan een spoedcursus paaldansen. Wil je het rustiger aan doen, dan is het een goed idee om een van de panelgesprekken over ondernemerschap, liefde & relaties of de evolutie van 50 jaar hiphop bij te wonen.


Over je lunch of diner hoef je je niet druk te maken, je kunt namelijk helemaal los bij de indoor food court.


50 jaar hip hop

Zoals Da Bounce in de afgelopen 28 jaar gegroeid is als platform en veel mensen aan zich heeft weten te binden, geldt dat ook voor hip hop. Het waaide van Amerika over naar andere delen van de wereld en is nu niet meer weg te denken. Ruim vijftien jaar geleden - zo lang terug is dat dus niet - moest het grote Nederlandse publiek dit genre nog leren waarderen. Waar het nu een grote invloed heeft op de mode-industrie en de jeugdcultuur uit alle lagen, was het toen nog iets ‘undergrounds’. Pioneers als SugaCane, Extince, Osdorp Posse, Duvel, THC, U-niq en Postmen weten er alles van. In de panel talk ‘Evolution Of’ gaat Da Bounce samen met nieuwe generatie artiesten in gesprek over deze ontwikkeling.Locatie: Westergasterrein, Amsterdam

Datum: zaterdag 27 mei 2023

Tijd: 15:00 - 01:00
bottom of page