top of page

Daily Paper x Street Dreams Magazine vieren 'de kunst van het alledaagse' met capsule collectie

Bijgewerkt op: 20 nov. 2021


Daily Paper is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse Street Dreams Magazine voor een exclusieve capsule collectie. Geïnspireerd én beïnvloed door creatievelingen die bijzondere momenten van het leven vastleggen.


De storylines van de twee merken gaat terug naar het blogtijdperk van Daily Paper in 2008 toen medeoprichter van Daily Paper Hussein Suleiman en medeoprichter van Street Dreams Steve John Irby met elkaar in contact kwamen door een wederzijdse interesse in de straatcultuur. Er ontstond een vriendschap en Irby stond op de Daily Paper-blog als straatfotograaf, sindsdien volgen ze elkaars reis. Dit jaar komen de twee merkpioniers eindelijk samen voor een gezamenlijke samenwerking.


Creativiteit over de grenzen

Street Dreams Magazine is gevestigd in New York, Vancouver en Tokio en dient als een minimalistisch canvas dat het fotografische werk en de verhalen van kunstenaars over de hele wereld zowel digitaal als fysiek deelt via lanceringen van tijdschriften, galerietentoonstellingen en kunstshows. De gemeenschappelijke connectie tussen Daily Paper en Street Dreams is om creativiteit over de grenzen heen te vieren. De visuals leggen de collectie vast in verschillende omgevingen; van de 'concrete jungle' van New York tot aan de natuurlijke wildernis in Vancouver.


Progressieve sportkleding met futuristische bovenkleding

De collectiestukken vertalen culturele evolutie naar kleding van hoge kwaliteit en verenigen progressieve sportkleding met futuristische bovenkleding. De silhouetten krijgen een zwarte en legergroene kleurencombinatie met lila details op de borst en rug; waardoor de collectie een utilitaire en avant-garde - maar - toch een tijdloze esthetiek krijgt.


De volledige collectie zal op vrijdag 19 november om 12.00 uur CET wereldwijd online en in de winkel in de flagshipstores van Daily Paper in Amsterdam, Londen en New York verkrijgbaar zijn.bottom of page