top of page

Daily Papers 'Protect Paradise' -collectie is een ode aan het ecosysteem van Mauritius

Als eerbetoon aan het Afrikaanse land Mauritius die bekent staat om haar landschappen en de bijzondere lokale gemeenschap, lanceert Daily Paper een capsulecollectie genaamd 'Protect Paradise' om zo aandacht te creëren rondom de klimaatverandering die het landschap en wild life in Mauritius dagelijks bedreigt. Op 22 april (Earth Day) zal de nieuwe collectie gelanceerd worden.


Protect Paradise

Geïnspireerd door het landschap en de dieren die zich bevinden in Mauritius en de passie en drive van de bewoners om de schoonheid van hun land te behouden, presenteert Daily Paper met trots de capsulecollectie 'Protect Paradise'. De collectie bestaat uit bucket hats, zwemshorts en combi-sets met regenwoudprints tot jerseys en tassen in warme aardetinten van het vulkanische eiland. Alle kledingstukken zijn op een duurzame wijze gemaakt met behulp van ecologische materialen en duurzame productiemethoden. Alle jerseys zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, met low-impact inkt en natuurlijke kleurstoffen. Ook labels, tags en poly bags zijn duurzaam gemaakt en biologisch afbreekbaar.


De Protect Paradise-lijn van Daily Paper zal op 22 april om 12.00 uur wereldwijd online beschikbaar zijn op dailypaperclothing.com en in flagshipstores van Daily Paper in Amsterdam, Londen en NYC.Ondersteuning van de Mauritiaanse Wildlife Foundation

De Mauritian Wildlife Foundation zet zich in om de bossen en ecosystemen van het land te herstellen en te behouden. Zo heeft de organisatie meerdere dieren die dreigde uit te sterven terug gebracht waaronder de Mauritius torenvalk, de roze duif en de echoparkiet, Ter ondersteuning van het werk dat de organisatie levert werkt Daily Paper samen met de organisatie en gaat een deel van de opbrengst van de nieuwe collectie rechtstreeks naar de stichting.


Bekijk hieronder de 'Protect Paradise' -collectie
bottom of page