top of page

Daniël Busser schrijft geschiedenis met verkoop 'muziek NFT'


Afgelopen weekend verkocht rapper Daniël Busser zijn Royal NFT. Dit deed hij via een ‘Dutch auction’ op de 'blockchain' voor 500 euro. De NFT-eigenaar heeft hiermee recht op 20% van de streaming royalties van het nummer ‘Op een Wave’ (geproduceerd door Chievva) dat op 4 februari wordt releast. Busser is de eerste artiest in de Benelux die NFT’s op deze manier toepast op muziek.


Ben & Jerry NFT voor Clini Clowns

Eind 2021 maakte de rapper bekend dat hij zijn eerste NFT-collectie zou uitbrengen, vernoemd naar zijn aankomende EP (en titeltrack) ‘Op een Wave’. Naast de Royal NFT zijn er vijf ‘Details NFT’s’ die elk in het nummer worden genoemd: VW Golf, Henny, Range, Wagyu Steak en de Ben & Jerry’s. Deze NFT’s zijn allemaal nog te koop via zijn site voor 100 euro per NFT. De Details NFT’s zijn allemaal verbonden aan echte (en persoonlijke) ervaringen met Daniël. De holders van deze NFT’s kunnen bijvoorbeeld een studiosessie bijwonen als gast, of nog niet uitgebrachte muziek luisteren met Daniël. Leuk feitje: van de Ben & Jerry’s NFT gaat 100% van de initiële verkoop, en 50% van de re-sales deze naar Cliniclowns.


Het doel van de NFT collectie is het funden van Daniël’s EP, waardoor er een nieuwe era ontstaat voor independent artiesten. Daniël: “Het voelt als de opening van een nieuwe deur naar oneindig veel mogelijkheden voor de kunstsector en ver daar voorbij.” Let op: om toegang te krijgen tot de site is het belangrijk dat je een browser gebruikt waaraan je cryptowallet aan gekoppeld is.

bottom of page