top of page

Devon Rodriguez tekent nietsvermoedende metropassagiers en filmt hun reactie

Bijgewerkt op: 13 nov. 2022

In de categorie ‘Tiktok-favorieten’ willen we de New Yorkse kunstenaar Devon Rodriguez je niet onthouden. Zijn formule is simpel, maar briljant: Devon tekent nietsvermoedende metropassagiers tijdens hun ritje, verrast ze met het resultaat en post hun reacties op Tiktok. Mocht je je schermtijd binnen de perken willen houden, ben je bij deze gewaarschuwd. Hieronder een voorproefje van zijn werk.


Foto: Devon Rodriguez


Tekenen als meditatie

Waar het openbaar vervoer voor de meeste passagiers tegenwoordig vooral een plek van individualisme en anonimiteit is, overheerst bij de getalenteerde tekenaar juist nieuwsgierigheid naar de mensen om hem heen. Terwijl hij degene tegenover hem ‘stiekem’ op papier zet, poppen er talloze vragen in hem op. Wat zegt de lichaamstaal en kleding over hen? Hoe beschrijft de manier waarop ze zichzelf presenteren hun psyche? Zo raakt Devon zijn eigen realiteit voor een moment kwijt en werkt het tekenen als meditatie. Het voltooide stuk geeft hij als blijk van dankbaarheid aan zijn model. Dit resulteert nagenoeg altijd in een blik vol verbazing, gevolgd door een grote glimlach.


Beelden: Tiktok Devon Rodriguez


Virale hit

Het begon in 2010, toen Devon werkte aan een portfolio voor de kunstacademie. Pas elf jaar later werd hij een virale hit op Instagram. Binnen een half jaar groeide zijn account van 30.000 naar 1,6 miljoen volgers. Tiktok zorgde voor een breder bereik. In de eerste video’s deelde hij zijn tekenproces, wat al snel miljoenen views opleverde. Later kwam hij - tot ons groot geluk - op het genieuze idee om de reacties van getekende passagiers te delen.


Beelden: Tiktok Devon Rodriguez


bottom of page