top of page

Deze korte en kleurrijke animatiefilm is een ode aan Zuid-Amerika: 'The Cloudmaker'

Bijgewerkt op: 11 jul. 2021

Een animatiefilm als ode aan het mooie Zuid-Amerika? Klinkt goed. The Cloudmaker (El Creador de Nubes), de eerste animatiefilm van regisseur Hanna van Niekerk (Hazazah film & photography), is vanavond vanaf 22.35 uur te zien op NPO 3. De film is onderdeel van KORT!, een programma van de NTR dat jonge en gevestigde scenarioschrijvers en filmmakers een kans geeft korte fictiefilms te maken.


VERHAAL

The Cloudmaker vertelt het verhaal van de jonge Fabiola, die in een vliegtuig van Caracas naar Sint Maarten zit en dat plotseling vast komt te zitten in de wolken. Als ze naar buiten kijkt, ziet ze een heldere stip aan de horizon naar hen toe komen. Het is Hipólito, een oude man die al tientallen jaren in de lucht leeft. Met behulp van zijn magische handschoenen verandert hij wolken in wonderlijke figuren. Maar Hipólito wil met pensioen gaan en terugkeren naar de aarde, naar zijn ware liefde. Zal het hem lukken een waardige opvolger te vinden?


HEROÏSCH, MAGISCH EN MYSTERIEUS

De prachtige en zeer kleurrijke korte film is een ode aan de mensen, culturen en landschappen van Zuid-Amerika, waar Hanna opgroeide. ‘Als kind was ik gefascineerd door de verhalen van mijn geboorteland Bolivia, vol heroïsche karakters, magische krachten en mysterieuze wezens. Een van de karakters - Hipólito - symboliseert de kracht en creativiteit van de inheemse gemeenschappen die erin zijn geslaagd hun rijke cultuur en kunstenaarschap te behouden ondanks eeuwenlange onderdrukking.'CREDITS

Animaties: Volstok

Design: Thomas Rohlfs

Muziek: Matthijs Kiesboom

Sounddesign: Koudio


bottom of page