top of page

KAWS exposeert tegelijk in Londons museum en in Fortnite

Bijgewerkt op: 26 jan. 2022


De beroemde kunstenaar KAWS die onder andere bekend staat voor zijn samenwerkingen met MTV, Jordan en A Bathing Ape, werkt nu samen met het gamebedrijf Epic Games om een speciale online museum te lanceren in de razend populaire game 'Fortnite'. Dit museum zal in teken staan van KAWS kunstwerken door de jaren heen.


Spannend project

In de videogame Fortnite is de expositie geheel digitaal te bezoeken. Serpentine Gallery, Serpentine Garden en de expositie in het gebouw zijn hier digitaal nagebouwd. Deze virtuele locatie is gratis te bezoeken via de Fortnite Discover Page. KAWS laat weten dat dit een ongelooflijk spannend project is voor hem. "Ik vind het altijd leuk om nieuwe mogelijkheden en media voor mijn kunst te ontdekken. De samenwerking met Fortnite betekent dat alles samenkomt in een complexe tentoonstelling die plaatsvindt in parallelle realiteiten. Ik wil de fantastische teams van Fortnite en Serpentine hiervoor bedanken"

Bezoekers kunnen de kunst bekijken op locatie bij Serpentine in Londen of online in Fortnite. Wie via Fortnite Creative binnen wil komen kan de eiland-code 9441-7852-6686 gebruiken.

bottom of page