top of page

Dit is waarom de Nigeriaanse R&B-zanger Praiz het voetbalveld inruilde voor het podium

Bijgewerkt op: 25 mei 2022

Zijn droom was om voetballer te worden maar nadat de Nigeriaanse Praiz als tweede eindigde bij het eerste seizoen van Project Fame West Africa’, kon hij niet anders dan het veld in te ruilen voor het podium. Sindsdien heeft dat zijn vruchten afgeworpen en is de 38-jarige R&B-zanger door de jaren heen uitgegroeid tot een van Afrika’s meest invloedrijke artiesten. In een openhartig gesprek met CreativeByNature’ vertelt Praiz over zijn ‘Road to Fame’ en hoe zijn muziek niet alleen een impact heeft gehad op zijn luisteraars, maar ook op hem. Lees hier het verhaal van Praiz Ugbede Adejo


''Muziek creëert een veilige space voor mij waar ik mezelf kan zijn...''

Praiz Ugbede Adejo

Praiz Ugbede Adejo groeide op in het noordelijke deel van Nigeria, Kogi State. Voor hem was niet muziek maar voetbal zijn grootte passie. Desondanks bracht muziek voor de 38-jarige zanger een gevoel van rust en geluk dat hij in andere dingen niet kon vinden. Zo besloot hij in 2008 een sprong in het diepe te wagen en nam hij deel aan de talentenjacht-programma ‘Project Fame West Africa’ waarin hij als runner up eindigde en waarmee zijn reis in de muziek begon. ''Voetbal was mijn passie maar ik kreeg mijn voetbalcarrière maar niet van de grond. Het begon voor mij als tijdsverspilling aan te voelen, dat vond ik heel jammer maar de deuren gingen wel open in de muziek',' aldus Praiz.


''Een geweldig album maak je niet in één maand, dat heeft tijd nodig... "

Waar het begon

Na zijn deelname aan ‘Project Fame West Africa’ richtte hij zich volledig op het maken van muziek. Zes jaar na zijn deelname dropte hij zijn debuut album 'Rich and Famous' die bij luisteraars goed in de smaak viel. ''Je kunt je niet gaan haasten en een geweldig album in één maand uitbrengen, in die zes jaar heb ik veel meegemaakt en dat heb ik in mijn muziek gestopt " Sinds het uitbrengen van zijn debuutalbum heeft Praiz met grootte artiesten gewerkt waaronder: Sarkodie, Yemi Alade, Ricky Rich en nog veel meer. Daarnaast heeft hij met zijn muziek verschillende muziekprijzen binnengehaald zoals 'Best R&B Artist of Nigeria' en de 'Nigerian Teen Choice award'. Als artiest beschrijft Praiz zichzelf als een R&B-artiest die zijn hart en ziel in zijn muziek stopt. 'Ik heb liefdes verdriet meegemaakt, levenslessen die mij hebben gevormd tot de man en artiest die ik vandaag de dag ben. Ik onderscheid mezelf van andere artiesten omdat ik alles wat ik voel openhartig deel met mijn muziek''


'Reckless'

Praiz bracht op 20 Maart zijn album 'Reckless' uit waarmee hij fans zijn groei en zelfvertrouwen laat horen. Ook deelt hij een kwetsbare kant van zichzelf en komen er op het album onderwerpen aan bod waaronder: liefde, liefdesverdriet en self growth. Met nummers zoals 'Taste' en 'Woza' experimenteert de zanger met nieuwe sounds en laat hij aan fans zien dat hij een veelzijdige artiest is met een veelbelovende toekomst.
Volg onze NEW R&B MUSIC playlist op Spotify en blijf op de hoogte van de beste releasesbottom of page