top of page

Moluks talent laat van zich horen op gezamenlijk muzikaal project 'MASOHI'

Bijgewerkt op: 22 apr.


Diverse Molukse muzikanten hebben maandenlang gewerkt aan een gezamenlijk project genaamd ‘MASOHI’ wat staat voor 'zorgen voor elkaar'. Het project is een bedenksel van EVERY.WAV in samenwerking met het online collectief Sosodality met als doel ongehoorde Molukse creatievelingen te motiveren hun talenten te uiten en 100% te gaan voor datgene waar ze blij van worden. Een project dat staat voor respect, saamhorigheid, liefde, creativiteit en vooral: zorgen voor elkaar in welke vorm dan ook. Het eindresultaat is een EP met zeven tracks geworden die in mei dit jaar zal uitkomen.


Schrijverskamp voor Moluks talent

In mei 2021 werd er een schrijverskamp georganiseerd specifiek voor Molukse talenten. Het doel hiervan was het realiseren van een EP met vier tot zes tracks waarin de muzikanten hun verbintenis konden vertalen en uiten in verschillende muzikale disciplines. Het kamp bleek een succes want er werden maar liefst zeven tracks opgenomen die samen het project MASOHI zouden vormen.


In elke Molukse familie is er een muzikaal talent dat erop wacht om ontdekt te worden. Via MASOHI willen we hen inspireren om hun talenten te laten zien en zich te laten horen door de wereld.

Inspiratie achter het project

Masohi is een muzikaal project van de bedenkers Kevin Egbers, Jozef Matitahatiwen, Chavez van den Born en Channing Lawalata van het online collectief Sosodality. "In elke Molukse familie is er een muzikaal talent dat erop wacht om ontdekt te worden. Via Masohi willen we hen inspireren om hun talenten te laten zien en zich te laten horen door de wereld." zegt het collectief over de inspiratie achter het project.


De eerste single 'Kalau Bisa'

Over de eerste single van het project 'Kalau Bisa' zegt zangeres Dominique: “We hadden zo veel fun met het maken van de track. Het voelde als muziek maken met je familie. Voor het eerst zingen in het Maleis was super speciaal en ook best wel emotioneel voor mij. Ook ben ik goed geholpen met het schrijven en de juiste uitspraak. Het writerscamp en de muziek die we daar samen hebben gemaakt is een herinnering die ik voor altijd zal koesteren”. Behalve Dominique zijn er veel meer andere Molukse artiesten te horen op MASOHI, waaronder het duo RUA, zanger/acteur Joenoes Polnaija bekend van zijn single ‘Jangan Mundur’ en film 'De Oost' en JAEL die vorig jaar furore maakte met een onvergetelijke set op het Boiler Room Festival in Amsterdam.bottom of page