top of page

Donell Jones, Carl Thomas en Dave Hollister vormen R&B-groep 'The Chi'


R&B-legends Donell Jones, Carl Thomas en Dave Hollister hebben op Instagram bekend gemaakt dat ze samen een groep gaan vormen genaamd ‘The Chi’,vernoemd naar de stad (Chicago) waar ze zijn geboren en opgegroeid. Gezien de historie van de mannen verwachten wij een hoop van ‘The Chi’ en lijkt het er steeds meer op 'real' R&B bezig is aan een comeback.


Donell Jones

In juni 1996 bracht Jones zijn debuutalbum My Heart uit op LaFace Records. Hoewel het grootste deel van het album door Jones zelf werd geproduceerd, bevatte het ook hulp van Eddie Ferrell's Untouchables Entertainment-productieteam, met Mookie, Marks Sparks, Kenny Tonge en Darin Whittington. In 1999 genoot Jones groot succes met de release van zijn tweede album, Where I Wanna Be . Aangejaagd door de hitsingle " U Know What's Up ", die piekte op nummer zeven in de Billboard Hot 100. "U Know What's Up" was een wereldwijde hit, met een piek in de top tien van de hitlijsten in België (Vlaanderen), de Republiek Ierland en het Verenigd Koninkrijk.Carl Thomas

Carl Thomas werd bekend als soul zanger van ‘Bad Boy Records’ van Puff Daddy. Zijn debuutalbum ‘Emotional’ bracht hij in 1999 uit. Een soulful album wat - als je het ons vraagt - zwaar ondergewaardeerd wordt.


Dave Hollister

Dave is een Amerikaanse R&B-zanger die in de jaren negentig bekendheid verwierf als een kwart van het R&B-kwartet Blackstreet, voordat hij een solocarrière begon. Hollister is vooral bekend van zijn met goud bekroonde album Chicago '85... The Movie uit 2000, met daarop de singles "One Woman Man" en Take Care of Home. Hij was ook te horen op 2Pac 's hit "Brenda's Got a Baby".

Volg de CreativeByNature Spotify Playlist en ontdek nieuwe muziek en artiestenbottom of page