top of page

Dutch Design Week 2022: deze drie ontwerpers mag je niet overslaan

Tot en met aanstaande zondag vindt de jaarlijkse Dutch Design Week (DDW) plaats in Eindhoven. Met werk van ruim 2600 ontwerpers is de DDW het grootste designevenement van Noord-Europa. Designers uit binnen- en buitenland komen er samen om hun werk te exposeren. Mocht je een bezoek op de planning hebben, vergeet dan niet het werk van onderstaande ontwerpers te bekijken.


LINK & LOOP

De Eindhovense kleurstudio Raw Color heeft de handen ineen geslagen met Sancal, een Spaanse meubeldesigner. Met de sculpturale zitobjecten LINK en LOOP treden de designers buiten de genormaliseerde conventies rondom ‘zitten’ en interieur. LINK is een sculptuur dat fungeert als poef. De onderdelen zijn met elkaar vervlochten als de schakels van een ketting. LOOP representeert de designers’ interpretatie van een bank. De hele collectie is gemaakt van natuurlijke stoffen en geproduceerd door Ecological Textiles.

LINK & HOOP zijn de hele week te zien in de studio van Raw Color.


A BLUNT STORY

A BLUNT STORY presenteert twee prototypen sandalen tijdens de DDW. In de moderne, functionele designs staat duurzaamheid centraal. Het merk werkt alleen met plantaardige en gerecyclede materialen legt founder Chandni Batra uit.“Als tegengif voor verouderde idealen... en materialen, creëerden we onze materialen om onze hoop op verandering te weerspiegelen. We hebben ervoor gekozen om het aardolieparadigma te verlaten en alle kunststoffen en petrochemische stoffen uit de hele chemie van de zool te verwijderen - UNCRUDE®. Voor onze bovenzolen hergebruiken en upcyclen we afval dat anders in onze afvalstromen terecht zou komen - UNWASTE™.”

A BLUNT STORY exposeert de hele week in het BioArt Laboratory.


De Trip

Als je behoefte heb om op te laden en een moment aan de werkelijkheid te ontsnappen, mag je De Trip niet overslaan. Het is een conceptuele installatie waarin beleving centraal staat. Door het gebruik van licht, geluid, nieuwe perspectieven en sensaties worden alle zintuigen geprikkeld. Francine Meerveld, oprichter van interieurarchitect FELD, is het creatieve brein achter het concept. De Trip is tot stand gekomen in samenwerking met spacelab.lighting, _blank, Lingua Planta, Siersema en American Supply Paris.

De Trip is de hele week te ervaren in de TQ Basement.

bottom of page