top of page

Een eigenaar van CryptoPunks weigerde bod van 9,5 miljoen dollar op avatar


Een Canadese crypto-ontwikkelaar weigerde onlangs een aanbod om zijn CryptoPunk NFT Avatar te verkopen voor 2.500 ethereum dat is ongeveer 9,5 miljoen dollar. Hij legde op twitter uit dat het digitiale verzamelobject niet te koop is, ongeacht wat het aanbod zal zijn. CryptoPunks wordt beschouwd als één van de eerste NFT’s (non-fugibe token) die oorspronkelijk in 2017 zijn uitgebracht door ontwikkelaar Larva Labs. Er zijn 10.000 unieke karakters die door hun originaliteit en schaarste makkelijk miljoenen kunnen opleveren bij een veiling.

De ontwikkelaar, Richerd, kocht in maart van dit jaar de CryptoPunk #6046 voor ongeveer 45 ethereum oftewel 8.000 dollar. Op 15 oktober twitterde hij dat zijn verzamelobjecten niet te koop waren. Een enorme bod van 2,500 ethereum (ongeveer 9,49 miljoen dollar) werd de volgende dag geplaatst op de website POAP om te testen of Richerd wel serieus was met zijn verklaring.


Richerd legt de reden achter zijn keuze uit op Twitter: "6046 is waarschijnlijk geen 2500 ETH waard, het is een middelmatige punk vanwege zijn kenmerkende 3D-bril. Dus waarom zou iemand er 2500 ETH op aanbieden? Antwoord: Omdat ik de enige ben die het bezit.’’
bottom of page