top of page

Eerste film van Willie Wartaal wordt uitgezonden op NPO 3: WIWA's Nieuwe Kunst (video)


Het is moeilijk om niet te dansen als je het vorige maand uitgekomen album 'Nieuwe Kunst' van Willie Wartaal luistert. Niet echt geschikt dus om te laten horen aan een zittend publiek tijdens een livestream of DJ-set. Wiwa ging daarom op zoek naar nieuwe manier om zijn album te promoten, met als resultaat de film 'WIWA's Nieuwe Kunst''. In de film - opgenomen in het museum Voorlinden - worden de elf nummers van het album afgewisseld met komische sketches, waarin hij in een fantasierijk verhaal zijn album aan het publiek presenteert. JeBroer, Vjeze Fur, Famke Louise, Caza, Yelli, Meezy F, Pearl Ramos en museumdirecteur Suzanne Swarts leveren allemaal een bijdrage. De VPRO zend de film uit op zaterdag 20 maart om 23:25 uur NPO 3.


Het verhaal

In het verhaal belandt Willie op het landgoed van museum Voorlinden. Hij raakt gefascineerd door het museum en diens omgeving. Hij probeert vervolgens de organisatie binnen te dringen via diverse medewerkersrollen: Portier, toiletjuffrouw, gift shop-medewerker, tuinman, kok, valet en directeur.


Vier sketches op Youtube

Afgelopen weken heeft het Museum Voorlinden al meerdere sketches gedeeld op Youtube en socialmedia. Bekijk die aflevering hieronder.


Ontdek nieuwe muziek op de CreativeByNature Spotify Playlist

bottom of page