top of page

EMPIRE brengt allereerste Afrikaanse compilatiealbum uit: ‘Where We Come From (Vol. 1)’

Amerikaans platenlabel EMPIRE zet de explosie van Afrikaanse muziek voort met het allereerste Afrikaanse compilatiealbum ooit: ‘Where We Come From (Vol. 1)’. De plaat brengt 19 artiesten uit zes Afrikaanse landen samen en bestaat uit 15 tracks met o.a. Asake, Fireboy DML en Black Sherif.


Artwork: Dricky Stickman


Eén familie

Het compilatieproject is ontstaan tijdens het schrijverskamp op het EMPIRE’s hoofdkantoor in San Francisco, direct na de eerste showcase "The New Africa" ​​tijdens ‘South by Southwest’ (SXSW). Het publiek zag optredens van o.a. EMPIRE’s Afrobeat-pioniers BNXN FKA Buju, Cheque, Fireboy DML, June Freedom, L.A.X. en Wande Coal. Naast dat er nieuwe banden werden gesmeed, kwam de onderlinge vertrouwdheid tussen de artiesten naar boven. Vooral dat laatste heeft volgens Wande Coal in de samenwerking geresulteerd: “Iedereen op dit album is een familie. We zijn allemaal betrokken bij elkaars leven, wat het gemakkelijk maakt om het beste uit jezelf te halen bij het maken van muziek.”


Eenheid, gemeenschap en cultuur

De albumhoes is gemaakt door de Nigeriaanse kunstenaar Dricky Stickman en werd vorige week onthuld. Door alle nummers in het artwork samen te brengen raakt Stickman de essentie van het album: eenheid, gemeenschap en cultuur. Sak Pase – Vice President van de afdeling ‘Artists & Reportoire’ – licht die essentie treffend en vol trots toe:

“Afrika is rijk aan enkele van de meest getalenteerde creatievelingen ter wereld. Deze compilatie weerspiegelt de voortdurende toewijding van EMPIRE aan de gemeenschap en cultuur Dit oeuvre is de belichaming van eenheid, gemeenschap en cultuur. Ik kijk uit naar de voortdurende omarming van de Afrikaanse cultuur door de wereld.”

Meer weten of EMPIRE en de visie van oprichter & CEO Ghazi Shami? Check onze recap van Shami's inspirerende talk tijdens ADE.


TRACKLIST ‘Where We Come From (Vol. 1)’

Kuami Eugene and Group Chat - "I Feel Nice"

Kizz Daniel - "Cough"

Wande Coal & Tolani - "Slow Motion”

L.A.X - "Bank Alert"

KiDi & Bnxn Fka Buju - "Dance for Me*

Wande Coal - “Umbrella”

Bad Boy Timz - "Faya”

Fireboy DML & Navv Kenzo - "Hold On”

June Freedom & L.A.X - "Thing For You"

Olamide - "Wound Someone”

Black Sherif - "Run"

Leil and Bnxn Fka Buju - "The Middle'

Cheque - "Off White”

Yaw Tog - "Ring My Phone"

Asake & Tiwa Savage - "Loaded”Luister het album via Apple Music.

bottom of page