top of page

Empire oprichter Ghazi over eerlijke business en zijn missie 'power to the artist'

Vorige week organiseerde het platenlabel EMPIRE voor het eerst een eigen evenement tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Het label opende haar deuren voor creatives uit de industrie door het hosten van talks en paneldiscussies met verschillende inspirerende sprekers. In samenwerking met CreativeByNature heeft AfroLosjes een drietal gesprekken bijgewoond. De eerste was het interview met EMPIRE’s oprichter & CEO Ghazi Shami. Hieronder en korte recap en de link naar de livestream die je zeker niet moet vergeten te checken."Doe in het begin veel zelf en zorg dat je jezelf leert kennen. Kies met die kennis een team dat een reflectie is van jezelf en tegelijkertijd kennis toevoegt die jij als artiest nodig hebt.”

Ghazi over "power to the artist"

Er is geen twijfel over mogelijk dat Ghazi Shami een zeer inspirerende spreker is. Hij vertelde open over zijn kijk op de industrie en was puur en eigen: de passie spatte van hem af. Gedreven door een sterk rechtvaardigheidsgevoel deelde hij vooral veel over zijn filosofie over eigenaarschap en fair business. Door de artiest centraal te stellen werkt hij aan zijn missie “power to the artist”. Dit kwam duidelijk naar voren in het advies dat hij aan de aanwezige artiesten meegaf: “Doe in het begin veel zelf en zorg dat je jezelf leert kennen. Kies met die kennis een team dat een reflectie is van jezelf en tegelijkertijd kennis toevoegt die jij als artiest nodig hebt.” Naast het belang van kennisdeling, benadrukte Ghazi dat het werken aan een duurzame infrastructuur key is binnen zijn werk. Door samen met artiesten aan sterke partnerships te bouwen zorgt hij ervoor dat er levenslange samenwerkingen gecreëerd worden. Met die werkwijze zet hij zich ook in voor de infrastructuur in o.a. Nigeria, Marokko en Egypte. Hij gaat daar partnerships aan met artiesten en mensen die de lokale dynamiek en cultuur goed kennen. Zo hoopt hij een waardevolle bijdrage te leveren binnen de industrie en uiteindelijk herinnerd te worden als iemand die alles altijd eerlijk gedaan heeft. Bekijk hieronder de hele talk en laat je inspireren door de succesvolle ondernemer.


Het succes van EMPIRE

Van Kendrick Lamar tot Anderson.Paak, Cardi B en XXXTentacion, EMPIRE staat sinds de oprichting in 2010 in het centrum van de levendige Amerikaanse hiphopscene. Door artiesten centraal te stellen heeft CEO & oprichter Ghazi Shami een onafhankelijk bedrijf opgericht dat precies past in de hedendaagse muziekindustrie. Hij heeft een unieke kijk op distributie en promotie, een felle ondernemersgeest en is technisch onderlegd. Bovendien zorgt zijn vooruitstrevende benadering ervoor dat EMPIRE kan anticiperen op de snelle ontwikkelingen in de digitale wereld van vandaag de dag.

 bottom of page