top of page

Erykah Badu over relaties, trouwen & het krijgen van kinderen bij verschillende mannen (video)

Erykah Badu was vorige maand te gast bij de Amerikaanse radioshow ‘The Breakfast Club’. In het interview sprak ze onder andere over kluizenaarschap, haar nieuwe mixtape en het werken met Drake. Maar het gesprek werd nóg persoonlijker toen Badu vertelde over haar kinderen van verschillende mannen. Zo deelde het soulicoon haar persoonlijke ervaring, haar kijk op relaties en hoe ze heeft voorkomen dat ze wordt gedefinieerd door negatieve labels. Lees hieronder een aantal passages uit het gesprek en bekijk het volledige interview onderaan de pagina.


Fotografie: Gerald Herbert


Drie baby daddies

Badu heeft drie kinderen van drie muzikanten: 'Andre 3000', 'The D.O.C.' en 'Jay Electronica'. De zangeres legt uit dat het niet haar bedoeling was om kinderen te krijgen van meerdere mannen, maar dat ze er bewust voor kiest om haar leven er niet door te laten beperken: “Ik wist niets… niemand verwacht drie baby daddies te hebben, wie plant dat? Maar als die dingen gebeuren, stop je niet met leven.” Ze verklaart dat relaties soms niet standhouden vanwege onverenigbaarheid tussen partners, waardoor geliefden connecties aangaan met andere mensen.


Sociale constructen

Ook legt de zangeres uit dat ze relaties ziet als sociaal construct: "Niet iedereen weet hoe je partner moet zijn … We proberen, maar het is ons niet geleerd. Het is iets waarvan we niet weten hoe we het moeten doen. Er is een hele cultuur omheen gebouwd, maar we weten niet eens hoe we dat moeten doen.” Vanuit dat perspectief beschouwt de zangeres ook het huwelijk als cultureel construct. Het is volgens haar geen garantie voor geluk en de zangeres heeft zelf dan ook geen huwelijkswens: “Het past niet bij iedereen. Het past niet bij mij.”


Chemie

Waar Badu ‘relaties’ en ‘trouwen’ vooral als opgelegde constructies definieert, ziet ze liefde als iets moois en krachtigs: “We worden verliefd, liefde is iets chemisch … Ik denk echt dat God ons net lang genoeg verliefd laat worden om zwanger te worden, zodat we ons kunnen voortplanten.”


Bekijk het volledige interview hieronder.bottom of page