top of page

Felix Meritis trapt 1e talkshow na drie jaar af met spraakmakende Amerikaanse kunstenaar

Het Felix Meritis gebouw, dat is gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam, is na een verbouwing van ruim drie jaar weer volledig open. Na de renovatie en de coronastop kan het cultuurhuis programma's eindelijk weer oppakken en keert ook de succesvolle talkshow 'Full Circle' terug. De Amerikaanse kunstenaar Tavares Strachan gaat op dinsdag 22 maart in gesprek met presentatrice Astridy Sy over zijn onconventionele methodes, artistieke en maatschappelijke drijfveren.Full Circle

Full Circle is één van de vaste programmaonderdelen van het Felix Meritis, waar in elke editie intieme gesprekken worden gevoerd met mensen die de wereld vormgeven. Full Circle nodigt experts uit de wereld van technologie, ondernemerschap, wetenschap en kunst uit om te komen spreken en mag het publiek hen alles vragen. Voor de aankomende editie heeft Full Circle de Amerikaanse kunstenaar Tavares Strachan uitgenodigd, die met zijn werk een zeer inspirerende gast is. Full Circle richt zich vooral op young adults en probeert deze generatie te inspireren door het creëren van uitwissel momenten tussen de sprekers en de deelnemers. Zo waren tijdens eerdere edities Guillaume Schmidt, oprichter van het Amsterdamse streetwear label 'Patta' en Gert Jonkers, medeoprichter en hoofdredacteur van 'Fantastic Man' te gast.Over Tavares Strachan Tavares Strachan is een multimediaal kunstenaar uit de Bahamas die deels in New York City woont. Zijn kunstwerken zijn installaties en projecten die geïnspireerd zijn door de luchtvaart, astronomie, diepzee-verkenning en klimaatwetenschap. Zo heeft hij heeft met allerlei organisaties samengewerkt. Als eerbetoon ontwierp Strachan een gouden urn met daarin een buste van een astronaut, die hij lanceerde in een SpaceX Falcon-raket van Elon Musk. Ook installeerde Tavares bakens op schoolgebouwen in New York City, die oplichten wanneer de satelliet passeert.


Over Felix Meritis

Het Felix Meritis werd in 1786 gebouwd tussen de Keizersgracht en de Prinsengracht in Amsterdam. Het is een plek waar nationale en internationale kunstenaars en andere makers graag samenwerken en waar een jonge generatie welkom is om de toekomst gezamenlijk vorm te geven.

bottom of page