top of page

Filling Pieces x KNTXT droppen exclusieve collectie tijdens ADE

Het Amsterdamse kleding- en schoenenmerk Filling Pieces heeft de handen ineengeslagen met het Belgische platenlabel KNTXT en samen brengen ze deze week een exclusieve collectie uit. De limited edition collectie, ontworpen door KNTXT eigenaar Charlotte de Witte en Filling Pieces oprichter Guillaume Philibert, zal tijdens ADE gelanceerd worden in de Filling Pieces flagshipstore in Amsterdam.Underground meets maatwerk

Voor de collectie, die van woensdag 19 t/m zondag 23 oktober beschikbaar zal zijn, hebben KNTXT en Filling Pieces drie iconische stukken ontworpen. KNTXT's kenmerkende underground stijl en karakteristieke 'X' worden gecombineerd met Filling Pieces' stijlvolle ontwerpen. De drie exclusieve items bestaan uit de KNTXT flannel jas, de CdW Leather Card Holder en de Jenn Boot coal. De samenwerking tussen KNTXT en Filling Pieces is gebaseerd op het no label can hold us concept. Muziek zou een plek moeten zijn waar niemand je in een hokje kan plaatsen op basis van je kleding, huidskleur, geslacht of seksuele geaardheid. Het concept maakt gebruik van een zeer eenvoudige set en een sterke en gevarieerde cast. Met de combinatie van verschillende modellen en een uniforme look probeert de collectie de labels die mensen kunnen voelen van de buitenwereld weg te nemen en daarmee de stereotypes die ons worden opgelegd te doorbreken.


Lucratieve samenwerking

Dat KNTXT en Filling Pieces elkaar hebben gevonden voor deze samenwerking is geen wonder. Beide partijen staan voor groei, innovatie en verandering. KNTXT is opgericht in 2015 door Belgische DJ Charlotte de Witte als live event en muziekplatform. Onderhand is het uitgegroeid tot techno-oriented platenlabel dat evenementen organiseert, muziek uitbrengt en radioshows cureert. Ook zetten ze nu de eerste stappen in de modewereld met deze ADE-samenwerking. Filling Pieces is een door streetwear geïnspireerd luxemerk gevestigd in hartje Amsterdam. Opgericht door Guillaume Philibert in 2009, ontstond het merk vanuit de ambitie om een premium sneaker te ontwerpen voor een eerlijke prijs. Filling Pieces gelooft in eenheid door diversiteit en gebruikt design als tool om verandering te creeën. De nieuwe KNTXT collectie met de no label can hold us boodschap past hier perfect bij.


Terwijl de dance community samenkomt in Amsterdam voor ADE, zal de collectie voor vijf dagen beschikbaar zijn in de Filling Pieces flagshipstore in Amsterdam met een exclusieve KNTXT pop-up.


bottom of page