top of page

FOCUS: Filipijnse Minoza broers combineren kunst en techniek voor digitale spacewerelden

'Niet van deze wereld' is de beste manier om de collaboratie tussen de Filipijnse kunstenaars Francis en Laurence Minoza te beschrijven. Samen vormen zij het ontwerpersduo Nicebleed dat sinds 2008 spectaculaire t-shirt designs en digitale kunst maakt. Geïnspireerd door Salvador Dali en Shepard Fairey, creëren de broers vanuit hun studio in Cebu City op de Filippijnen kunstwerken met een focus op flora, fauna en surrealisme.


Nice bleed

Het begon allemaal 15 jaar geleden toen de twee broers nog voor een fotobewerkingsbedrijf werkte waardoor ze veel konden oefenen met Photoshop. Nadat de broers van vrienden hadden gehoord over wedstrijden op sites zoals Teextile en DesignbuHumans, besloten zij samen te werken en een aantal kunstwerken op die sites in te dienen. Nu staan de broers bekend om het uitbreiden van de visuele smaak van het publiek door nieuwere vormen van kunst te gebruiken. Dit doen zij door technologie en kunst te combineren - met realistische beelden van de ruimte en astronauten. Tegenwoordig wordt het werk van Nicebleed tentoongesteld en verkocht op verschillende kunst- en lifestyleplatforms zoals society6 en de online shirtplatform Threadless.
Nicebleed Merchandise

Nicebleed heeft zijn brand uitgebreid door een selectie te maken vanuit hun gemaakte kunst, illustraties, grafische vormgeving en kleding designs. De twee hebben hun creatieve geesten samengesmolten bij het creëren van de nieuwe collectie die bestaat uit prachtige kleding, wandtapijten, matten, en accessoires. Geïnteresseerde kunnen het werk van de broers online kopen of bekijken op hun Facebook en Instagrambottom of page