top of page

Havana Club x Pigalle Paris lanceren kleurrijke capsule collectie


Het Cubaanse rum-merk Havana Club slaat de handen ineen met het Franse streetwear label Pigalle Paris, ook bekend van het felgekleurde basketbalveld in Parijs. Oprichter en creative director Stéphane Ashpool heeft een exclusieve capsule collectie ontwikkeld geïnspireerd op de kleuren in de straten van Havanna. De uniseks collectie bestaat uit een leren jas, een box logo T-shirt, een trainingspak, een pet en uiteraard een fles Havana Club 7 met een speciaal etiket.


Unieke samenwerking Toen Stéphane Ashpool voor het eerst Cuba bezocht, werd hij naar eigen zeggen meteen verliefd op het eiland. Zo ontstond bij hem het idee om een collectie te maken in samenwerking met een lokaal merk als eerbetoon aan de schoonheid van het eiland. Stéphane kwam uit bij Havana Club, een zeer geliefd Cubaans merk dat ook perfect aansluit bij de visie van Pigalle. Beide merken delen kernwaarden als betrokkenheid bij de lokale gemeenschappen, diversiteit en inclusiviteit.


Inspiratie: de kleuren van Cuba

De inspiratie voor de collectie haalde Ashpool uit de straten van Havana, die hem vanaf het eerste moment al fascineerden door de kleuren, de bruisende energie en de muziek. De warme pastelkleuren van de door de zon verkleurde huizen zie je op het hele eiland terug in architectuur en design. Elke kleur die hij gebruikte voor deze collectie reflecteert een stukje van de unieke geschiedenis van Cuba: van de eclectische architectuur en de vintage auto’s tot de kleurrijke luchten bij zonsondergang.


Limited edition capsule collectie

De warme pastelkleuren van de door de zon verkleurde huizen zie je op het hele eiland terug in architectuur en design. Ashpool verwerkte deze iconische kleuren van Havana in het etiket van de fles, die hij ook zelf heeft ontworpen. Dit etiket met handgeschreven boodschap vormde de basis voor de capsule collectie.Het trainingspak is, net als de leren jas, voorzien van een ‘7’ op de rug. Dit is een directe verwijzing naar zowel de ‘7’ op de fles Havana Club 7 als naar de sportstyle culture waar de ontwerper zich al sinds jaar en dag door laat inspireren.

Zowel de creatief vormgegeven Havana Club 7-fles als de capsule collectie zijn in gelimiteerde oplage verkrijgbaar. De fles Havana Club 7 kost €39,95 en is exclusief online verkrijgbaar. De uniseks collectie is vanaf vandaag exclusief te koop bij Four Amsterdam. Prijzen variëren van €50,- voor het T-Shirt tot €90,- voor de hoodie. De leren jas die wereldwijd in gelimiteerde oplage verkrijgbaar zal zijn kost €1.000,-.

bottom of page