top of page

HBO showt trailer DMX-documentaire 'Don't Try to Understand' (video)


HBO heeft een trailer uitgebracht voor de aanstaande documentaire 'DMX: Don't Try to Understand', gericht op een jaar uit het leven van de overleden rapper. De documentaire - geregisseerd door Christopher Frierson en uitvoerend producent Bill Simmons van The Ringer (HBO's "Andre The Giant", "Showbiz Kids") - volgt hoe Earl "DMX" Simmons begin 2019 wordt vrijgelaten uit de gevangenis en hoe hij zijn carrière weer aan het herbouwen is in de muziekindustrie. Ook leert hij opnieuw contact maken met familie en vrienden.


"De film ontvouwt zich in cinéma vérité-stijl. Je bent getuigen van een man die op zoek is naar heruitvinding en verlossing, die ernaar streeft trouw te blijven aan zichzelf terwijl hij zijn rol als vader, kunstenaar en icoon herstelt", luidt de aankondiging van HBO.

Hartaanval DMX, die in april van dit jaar op 50-jarige leeftijd stierf na een drugsgerelateerde hartaanval was een enorm succesvolle maar ook ver afgegleden artiest die worstelde om boven zijn ruwe opvoeding uit te stijgen. De New Yorkse rapper brak voor het eerst door in de late jaren '90 met twee multi-platinum albums. Zijn debuut 'It's Dark and Hell Is Hot' en '... And Then There Was X', die beide naar nummer 1 stonden in de hit charts. Met zeven studioalbums verscheen de Party Up rapper ook in verschillende films waaronder 'Belly' en 'Romeo Must Die'. Tegelijkertijd werd zijn leven en carrière geplaagd door drugsmisbruik waarvoor hij ook een tijd in de gevangenis moest zitten.


De documentaire is te zien op aanstaande donderdag 25 november op HBO Max. Check hieronder de documentaire.Abonneer je op de 'Avond voor Release' Playlist en ontdek nieuwe muziek en artiesten.


bottom of page