top of page

Hiphopgroep Wu-Tang Clan kondigt nieuw boek aan genaamd ‘The Wu-Tang Clan: Legacy’

De iconische hiphopformatie Wu-Tang Clan, bestaande uit (onder anderen) de rappers RZA, GZA, Method Man en Ghostface Killah, kondigde twee dagen geleden de komst van een nieuw collectors item aan: een koffietafelboek met nog niet vertoonde verhalen en foto’s van de Wu-Tang Clan’s carrière door de jaren heen. Het boek, genaamd ‘Wu-Tang Clan: Legacy’ komt in een gouden globe die is ontworpen door designer Gethin Jones. In totaal zullen er 36 kopieën verkocht worden, waarvan één via de bekende Sotheby’s kunstveiling. Het boek wordt uitgebracht in de aanloop van het 30-jarige bestaan van Wu-Tang’s legendarische album ‘Enter The Wu-Tang (36 Chambers)’.


Beeld: Wu-Tang Clan


De hiphopgroep Wu-Tang Clan begon in 1992 en zijn nog steeds samen als muziekcollectief. Hun debuutalbum ‘Enter The Wu-Tang (36 Chambers)’, uitgebracht in 1993, wordt gezien als een van de beste hiphopalbums aller tijden. Sinds hun initiële succes heeft de groep meerdere solo- en groepsalbums uitgebracht, waaronder ‘Wu-Tang Forever’, ‘Liquid Swords’ en ‘Supreme Clientele’. Het collectief heeft met hun unieke imago en gedachtegoed, wat deels is geïnspireerd op Aziatische filosofie, een grote impact gehad op de hiphopscene. Tot op de dag van vandaag zijn ze actief bezig om een inspiratie te zijn voor mensen. Over de jaren zijn er meerdere bijzondere vinyl-edities, kledingstukken en andere items uitgebracht om Wu-Tang’s succes te vieren. Dit jaar wordt daar dus voor alle verzamelaars het ‘Legacy’ boek aan toegevoegd. Tijdens de press release van het boek geeft de groep aan wat dit boek zo speciaal maakt: “Deze essentiële publicatie zal niet alleen de opmerkelijke groep belichten, maar ook alle executives, geassocieerden, families en andere personen die de Wu-Tang Clan en het ‘Legacy’ boek tot leven hebben laten komen. De complete geschiedenis wordt verteld.”


Meer informatie over ‘The Wu-Tang: Legacy’ is te vinden op www.wutanglegacy.com. Pre-orders kunnen vanaf 16 december geplaatst worden.Luister hieronder nog een keer naar het klassieke Wu-Tang album 'Enter The Wu-Tang (36 Chambers).
bottom of page