top of page

Ice Cube vermoordde bijna een schoolgenoot om 20 dollar


In een interview op 8 september met journalist Graham Bensinger geeft rapper Ice Cube toe ooit een klasgenoot bijna vermoord te hebben, omdat hij zijn moeder zou hebben opgelicht voor 20 dollar.


Drugsverslaving

"Iemand die wij kende, waarvan wij op de hoogte waren van zijn drugsverslaving, kwam ooit met een lulverhaal. Mijn moeder trapte daarin en gaf hem toen 20 dollar. Toen ik daarachter kwam ben ik met een vriend naar zijn huis gegaan met het idee het te vermoorden... Gelukkig was hij niet thuis, godzijdank was hij niet thuis.’’, verteld de rapper. Wanneer hij hier op terugblikt, is hij blij dat het niet fout is afgelopen.‘’Ik zou zo dom zijn als ik het had gedaan. Ik zou hier nu niet hebben gezeten.’’


Serieuze persoon

Verder spreekt hij o.a. over de moord op zijn halfzusje Beverly-Jean Brown. Beverly werd in 1981 in haar huis doodgeschoten door haar man. De moord op Beverly heeft zijn leven veranderd. "Ik realiseerde me op dat moment dat het leven geen grap is. Het leven is zo kostbaar. Het maakte mij meer een serieuze persoon.’’


Check hieronder het volledige interview met Ice Cube


bottom of page