Ilker:"Ooit hoop ik een rol als 'The Joker' te kunnen spelen"

Hij timmert momenteel hard aan de weg om zijn dromen waar te maken in de wereld van film en muziek: Ilker Delikaya. De 23-jarige Amsterdammers heeft al een aantal leuke rollen gespeeld, waaronder een vaste bijrol in ‘Smeris’ en de hoofdrol in de short film ‘Atilla’. Een maand geleden heeft hij ook zijn eerste officiële muziekvideo online gegooid, die hij overigens zelf geproduceerd heeft en richting de 10.000 views op YouTube gaat. Hoogtijd dus om deze inspirerende & spirituele acteur & zanger - die ondertussen ook nog studeert - aan het woord te laten!


CREATIVE

PASSPORT

Naam: Ilker Delikaya

Leeftijd: 23

Werkt als: Acteur / Artiest

Werkt bij: Independent Artist / Acteur / Student ATKA (Amsterdamse Toneel & Kleinkunst Academie)

Bekend van: 'Smeris' seizoen 3 (vaste bijrol als Yakup), 'Atilla' shortfilm (hoofdrol als Kemal), Prankcalls Alkan Tubbies, 'Ver Geri' (eerste officiële single)
Ilker, inmiddels heb je al een paar hele toffe rollen als acteur gedaan. Daarnaast staat je eerste officiële single en zelf geproduceerde muziekvideo op YouTube. Vanuit welke mindset probeer jij te gaan voor je dromen en doelen?


Ik denk dat de basis is dat je vertrouwen hebt in de persoon die je elke dag ziet wanneer je in de spiegel kijkt. Zorg ervoor dat je jezelf in de ogen kunt kijken, wetende dat je er alles aan zal doen om te bereiken wat je wil bereiken. Wees trots op jezelf, hou van jezelf en stel jezelf kritische vragen zoals: Wie wil ik zijn? Wat wil ik vertellen? Waar wil ik naartoe?

Waar komt jouw inspiratie vandaan wanneer je je inleeft voor een rol of wanneer je muziek schrijft?


Ik ben me er heel bewust van dat je inspiratie overal uit kan halen, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Dus niet alleen de mooie dingen, maar ook de verdrietige dingen in het leven. Tranen van blijdschap hebben een bepaalde schoonheid, maar tranen van verdriet soms ook. Je hebt het één nodig om juist het ander te waarderen, toch? Daarnaast haal ik ook enorm veel inspiratie uit mijn Turkse roots in combinatie met mijn zoektocht naar (creatieve) vrijheid. Dit laat ik ook zien en horen met mijn eerste officiële muziekvideo en single 'Ver Geri' die in het Turks is opgenomen.


Kort samengevat; mijn grootste inspiratiebron is het universum. Ik geloof in het lot. Wat je uiteraard wel moet afdwingen door middel van ‘goed’ te doen en het geloof dat mijn ‘hier zijn’ een doel heeft."Ik hou niet van ‘hokjes’ en wil daar dan ook niet in geplaatst worden"

<