top of page

Japanse kunstenaar Chiharu Shiota creëert mega spinnenweb voor nieuwe expositie


Onder de grond van het park Søndermarken in Kopenhagen vind zich een voormalig waterreservoir Cisternerne. Het waterreservoir is nu omgetoverd tot een spannende tentoonstellingsruimte. Elk jaar kunnen kunstenaars hier hun kunst exposeren. Dit jaar kan je hier terecht voor een bijzonder kunstwerk van kunstenaar Chiharu Shiota. Ze creëerde hier een gesponnen doolhof genaamd 'Multiple Realities'.


Een fantasiewereld

De ondergrondse gewelven van de kelders passen prachtig bij het interessante kunstwerk van de Japanse kunstenaar. De ruimtes van de Cisternerne gaan goed samen met het enge gevoel van het kunstwerk, dit komt vooral door vochtigheid en de vallende druppels in de kelders. Dit inspireerde Shiota onder andere tot het maken van de installatie: "Bezoekers krijgen hierbij het gevoel rond te dwalen in een fantasiewereld".


Volgens Chiharu Shiota kun je 'Multiple Realities' beschouwen als een labyrint in een labyrint. "Wie goed door de draden heen kijkt ziet in het midden van de installaties een bruidsjurken langzaam rondjes draaien. Door de natte vloer lijken de jurken op spookachtige figuren die dansen boven het water". Voor het maken van dit kunstwerk heeft Shiota en haar team maar liefst 160 kilometer aan draad gebruikt.

Multiple Realities is te bezoeken in de tentoonstelling ruimte Cisternerne tot en met 30 november 2022

bottom of page