top of page

Jong, veelbelovend & vernieuwend: drie startende merken bij Modefabriek

Bijgewerkt op: 9 feb.

Afgelopen maandag bracht CreativeByNature een bezoek aan Modefabriek. Naast grote, gevestigde labels ontdekten we tot ons groot geluk ook een aantal jonge, startende merken. Hieronder delen we onze drie favorieten. Elk op een eigen manier verfrissend, vernieuwend, vooruitstrevend en inspirerend.


Loys Laundry

Loys Laundry is het merk van de Amsterdamse Cedrique Loyson. Van klassieke herencolberts maakt ze unieke, genderneutrale stukken die op verschillende manieren te dragen zijn. Zo heeft de ‘Lux Blazer’, cut-out’s met verwisselbaar paracord en is de ‘Versatile Blazer’ te dragen met en zonder mouwen. Het is zelfs mogelijk om een gepersonaliseerd stuk te laten maken door de jonge designer. Een ijzersterk concept en een veelbelovend merk binnen het ‘upcycle-movement’.


Loys Laundry


Ziyel

Ziyel biedt exclusieve, stijlvolle items voor elk moment van de dag. Founder en designer Soufyan Benrhziyel maakt zoveel mogelijk gebruik van deadstock materiaal van andere high-end merken en combineert Westerse constructie met Oosterse finesse en stijl. Van de kasjmieren trenchcoat met zijden voering, tot het pak van 100% bouclé wol: alles is van de allerbeste kwaliteit. En hoewel Ziyel een menswear label is, kunnen de silhouetten wat ons betreft door als unisex. Eén ding is zeker: eenmaal geïnvesteerd in een van de kostbare stukken, blijft het levenslang onderdeel van je go-to garderobe.


Ziyel


LENA MAE

Met veel ervaring binnen de mode-industrie besloot de Belgische Lena Onkelinx vorig jaar zelf een merk te starten: LENA MAE. Kwaliteit, stijl en comfort staan centraal in de vrouwelijke ontwerpen. “Liever een klein aantal items waarvan elk detail klopt, dan een grote collectie waar ik niet 100% achtersta”, vertelt ze ons bij Modefabriek. En daar staan wij dan weer 100% achter. Haar collecties zijn exclusief, authentiek en worden in een gelimiteerde oplage gemaakt. Van 26 t/m 29 januari opent LENA MAE een pop-up in Antwerpen met een aantal gearchiveerde stukken en de complete nieuwe collectie.


LENA MAE

bottom of page