top of page

Jordan viert hiphop en het 'Jordan Year' met 23 paar ‘Christopher Wallace x Air Jordan 13's’

Jordan Brand viert het ‘Jordan Year’ en de 50e verjaardag van hiphop met de ‘Christopher Wallace x Air Jordan 13’. Voor de exclusieve veiling werkt het sneakermerk samen met de 'Christopher Wallace Memorial Foundation'.Rugnummer 23

De ‘Christopher Wallace x Air Jordan 13’ komt oorspronkelijk uit 2017 en is destijds ontworpen omdat The Notorious B.I.G – a.k.a. Christopher Wallace, Biggie Smalls of kortweg ‘Biggie’ – dat jaar zijn 45e levensjaar zou hebben gevierd. Omdat 2023 een bijzonder jaar is voor Jordan Brand, is de limited edition weer kort beschikbaar gesteld. Hiphop bestaat dit jaar immers 50 jaar én 2023 is het zogenoemde ‘Jordan Year’ dankzij Michael Jordan's iconische rugnummer 23. Via internationaal veilinghuis Sotheby’s is het vanaf 23 januari tot 3 februari mogelijk om de exclusieve sneaker te bemachtigen. Om de symboliek van getal 23 door te voeren, worden er slechts 23 paar geveild. De opbrengst gaat naar de ‘Christopher Wallace Memorial Foundation’, opgericht om jongeren in New York te helpen met educatieve instrumenten, sponsoring, beurzen en mentorschapsprogramma's. Naar schatting gaat het om bedragen tussen 2120 en 4790 euro per paar.


Brahm Wachter – hoofd streetwear en moderne verzamelobjecten bij Sotheby’s – deelt zijn trots in een persbericht. “We zijn blij dat het merk Jordan en de Christopher Wallace Memorial Foundation, het exclusieve paar sneakers – ter ere van de nalatenschap van The Notorious B.I.G. als onderdeel van de viering van ‘Jordan Year’ 2023 – hebben toevertrouwd aan Sotheby's. … De veiling is de enige kans voor verzamelaars en liefhebbers om in het bezit te komen van deze speciale limited edition die de nalatenschap van de grootste atleet aller tijden samenbrengt met de grootste rapper ooit."

bottom of page